Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ: «Οικογενειακή» υπόθεση


Ένας υπάλληλος του Δήμου Νέστου και η σύντροφός του με καταγωγή από τον Άγιο Δομίνικο ήταν οι μεσάζοντες του κυκλώματος στην Καβάλα

 

 

 

 

Η Καβάλα ήταν ο πρώτος σταθμός του διεθνούς κυκλώματος πορνείας που έφερνε παράνομα γυναίκες από τον Άγιο Δομίνικο και εν συνεχεία τις προωθούσε στην Αθήνα και από εκεί είτε σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας είτε σε χώρες του εξωτερικού και κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη οι αστυνομικοί της Καβάλας μετά την έκδοση των διεθνών ενταλμάτων συνέλαβαν χθες το πρωί ένα νεαρό άντρα που εργάζονταν ως δημοτικός υπάλληλος στο Δήμο Νέστου και τη σύντροφό του που κατάγεται από τον Άγιο Δομίνικο. Μαζί τους συνέλαβαν και τρεις γυναίκες προερχόμενες από τον Άγιο Δομίνικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας η παράνομη «οικογενειακή» επιχείρηση που είχε στήσει ο δράστης μαζί με τη σύντροφό του τους απέδιδε πολλές χιλιάδες ευρώ. Πάντως, τα τελευταία 24ώρα γίνονται εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρη την Ελλάδα από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές και τη συνδρομή των αμερικανικών αρχών και της EUROPOL. Τις έρευνες αυτές επιβεβαίωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Καβάλας, Γιώργος Γκράνας, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το «Χ».