Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου: Πανηγυρική συνεδρίαση για το γεωθερμικό πεδίο


Εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο η ιδία συμμετοχή, ύψους 243.000 ευρώ, για την εκμετάλλευση του πεδίου του Ερατεινού - Μέχρι τον Οκτώβρη οι υπογραφές με επενδυτές

 
 

Την ομόφωνη έγκριση της κάλυψης ιδίας συμμετοχής, ύψους 243.000 ευρώ, για το έργο εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου στο Ερατεινό του πρώην Δήμου Χρυσούπολης και νυν Νέστου, αποφάσισε χθες το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο, σε μια πανηγυρική συνεδρίαση.

Στον Δήμο Νέστου χορηγήθηκε η άδεια διανομής Θερμικής Ενέργειας και μέσω του έργου της γεωθερμίας, προωθείται η αγροτική τηλεθέρμανση, έργο που χαρακτηρίζεται άμεσης προτεραιότητας καθώς θα λειτουργήσει πιλοτικά και αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

Ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη (απουσίασε χθες από τη συνέντευξη τύπου λόγω ατυχήματος ενός συγγενικού του προσώπου), τον Β. Πιτσινίκο, προϊστάμενο της διαχειριστικής αρχής της ΠΑΜΘ, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Καβάλας, Μ. Σκορδά, καθώς και τον καθηγητή γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Π. Γεωργακόπουλο, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια της τελευταίας εξαετίας.