Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ


Πολλοί συνάνθρωποι μας, που δεν είναι τυφλωμένοι  από την κομματική νομιμοφροσύνη ναι μεν απεχθάνονται το σύστημα, αλλά φερόμενοι με παραλογισμό στην αντίδραση τους, αντί να ενισχύσουν  τις αντικαθεστωτικές οργανώσεις, κοινοβουλευτικές ή μη, πράττουν ακριβώς το αντίθετο και παρακολουθούν αμέριμνοι την ελεύθερη πτώση τους στα δίχτυα της ακροδεξιάς, δίχως να νοιάζονται, δυστυχώς, αυτοί οι δήθεν  «ψαγμένοι»  του γλυκού νερού, για το ανοικοδόμητο πλέγμα των εσωτερικών συγκρούσεων τους.
Όπου από τη μια πλευρά επιδίδονται σε αντικαθεστωτικές ασκήσεις στο πεδίο των φραστικών βολών, οι σπαθοφόροι του πατριωτισμού και από την άλλη αυτοακυρώνονται, μόλις επιχειρούν να συζεύξουν τη θεωρία και την πράξη τους, λυγίζουν υπό το βάρος της φιλοκαρατζαφερικής προπαγάνδας και προτιμούν τι μη χείρον βέλτιον, ερχόμενοι ωστόσο σε ρήξη με την πραγματικότητα, μια πραγματικότητας που όσο πικρή κι αν είναι καλεί σε συναγερμό τις εφησυχασμένες συνειδήσεις των αγνών πατριωτών, διαλύει τις ψευδαισθήσεις για το ρόλο του ΛΑΟΣ, εστιάζει, λόγω των δραματικών περιστάσεων, τις συμπάθειες των αφανάτιστων ανθρώπων αλλού, πέρα από τα όρια της κοινοβουλευτικής πανίδας στην οποία αναπτύσσονται με ανησυχητικό ρυθμό, οι πλέον  αποτρόπαιες πλευρές της πολιτικής, εξαφανισθέντων ταυτοχρόνως των νηφάλιων  φωνών, ώστε να εξαπλωθεί ευχερώς η σαπίλα διαπερνώντας τα τοιχώματα των γερών οργανισμών.
Παίζοντας το διπλό παιχνίδι του ο Καρατζαφέρης, στηριζόμενος στην κεκτημένη ταχύτητα της επίδρασης του στο σώμα του πατριωτών, πότε υμνεί το καθεστώς με διάφορα προσχήματα και πότε πάει κάτι να σιγοψιθυρίσει, κάπως  να διαφοροποιηθεί όσο του επιτρέπεται ασφαλώς από τις  υποδείξεις άνωθεν και όσο αυτή  η προσαρμοστικότητα  της ελαστικής ηθικής του συγκρατεί τη βάση του ΛΑΟΣ από τη διάλυση της.
Δοθείσης της υποφώσκουσας αντίδρασης στις τάξεις του ΛΑΟΣ, για την ένταξη του Καρατζαφέρη στο μνημονιακό μέτωπο, δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον να συσσωρευτούν τα νέφη που προμηνύουν τις προσχωρήσεις πολλών  στελεχών του, στ΄ άλλα οχήματα.
Αυτές οι αναταράξεις  στο ΛΑΟΣ που «θάβονται» από το ΜΜΕ για ευνόητους λόγους, μπορεί να θέτουν εν αμφιβόλω τη μεταγενέστερη διεισδυτικότητα του Καρατζαφέρη στους κόλπους των αναποφάσιστων, αλλά πάλι η παραμονή του αληθινού ποσοστού και όχι του κατασκευασμένου, είναι δυσεξήγητη, τι περισσότερο να πω…
Το ΛΑΟΣ έχοντας στο δυναμικό του το ετερόκλιτο πλήθος ανθρώπων, από νεοειδωλολάτρες ως χριστιανούς, οι οποίοι ζητούν τον υποβιβασμό της Π. Διαθήκης συνεχίζει να παριστάνει το φρουρό της ορθοδοξίας, όταν το παρελθόν των προσβεβλημένων  στελεχών του, υποχρεώνει σε αναδίπλωση τους αφελείς με εκκλησιαστικό φρόνημα ψηφοφόρους του.
Με την ξερή παράθεση των γεγονότων καταρρίπτεται ο ισχυρισμός περί της φιλοεκκλησιαστικότητας του ΛΑΟΣ και δε χρειάζεται να διαθέτουμε την ιδιοφυία του Αϊνστάιν για να αντιληφθούμε τις επιδιώξεις του Καρατζαφέρη από την αρχή κιόλας. Από  το σταθμό του Καρατζαφέρη παρελαύνει ο κάθε αυτοχειροτόνητος αναμορφωτής της πίστης μας, που φθάνει σε σημείο να ιεροσυλεί χάριν του εθνικισμού του, της ελληνολατρείας σε νεοεποχίτικη εκδοχή σύμφωνα με τις επιθυμίες των εκκλησιομάχων.
Αν αγαπούσαν την εκκλησία εμπράκτως, σε βάθος, οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ, που φορούν τα προσωπεία της ευσέβειας, τότε θα ΄καναν χρόνια να πατήσουν στις τηλεοπτικές εκπομπές, θα ξεχνούσαν το χρώμα, τη μυρωδιά των πρωτοσέλιδων, των κοσμημένων με πρώτη –πρώτη την αφεντιά τους και να ΄στε βέβαιοι γι΄ αυτό. Σιγά μην άφηναν οι εκκλησιομάχοι που έκοψαν επίτηδες την εκπομπή «Αρχονταρίκι» μέσα από τα κανάλια τους, να διατρανωθεί  η πίστη μας και σφάλλουν οι ελπίζοντες στην πολυφωνία της τηλεόρασης.
Έχει καταντήσει ανέκδοτο η περιβόητη πολυφωνία της τηλεόρασης με τα συμβαίνοντα σε καθημερινή βάση και που μαρτυρούν πόσο ανθεί η επένδυση των επιτήδειων στα πατριωτικά συναισθήματα του κόσμου. Την τιμητική τους στα κανάλια έχουν οι φορείς του «ελεγχόμενου» πατριωτισμού που αναμειγνύουν τα πάντα για να αυξήσουν το ακροατήριο τους,  προσποιούμενοι τις λευκές περιστερές όταν το παρελθόν τους, δικαίως, υφίσταται το ξεψάχνισμα της έρευνας.

Μ.ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ