Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Απάντηση του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή


Εμπιστεύομαι και στηρίζω τον Γιάννη Βύζικα

Ωστόσο θέτει τα αρχεία στη διάθεση 
των ερευνητών!!!

Συνέχεια στο ρεπορτάζ της περασμένης Πέμπτης για το θέμα του αρχείου Καπνού με την επιστολή που λάβαμε από το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή. Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή, με την υποσημείωση ότι ο κ. Σιμιστής αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα που του θέσαμε και τα οποία κατά κάποιο τρόπο τα διατυπώνουμε και στο σημερινό μας κείμενο. Όσο για την επισήμανση του ότι τα αρχεία είναι στη διάθεση των ερευνητών μένει να το δούμε να γίνεται πράξη. Τότε θα είμαστε οι πρώτοι που θα του αναγνωρίσουμε την τήρηση της νομιμότητας:

Κύριε Διευθυντά,

Αναφορικά με τα όσα γράψατε στο φύλλο της Πέμπτης 5 Μαϊου   για το βιβλίο που εξέδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Μουσείου Καπνού κ. Γιάννης Βύζικας έχουμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Ο κ. Βύζικας όλα αυτά τα χρόνια με την ιδιότητα του προέδρου του Δημοτικού Μουσείου Καπνού Καβάλας έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Προσέφερε στην πόλη και στο Μουσείο Καπνού όσο λίγοι και για το λόγο αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια.

Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή του στη διατήρηση και διάδοση της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού μας ο Δήμος Καβάλας συνεχίζει να τον εμπιστεύεται και να τον στηρίζει.

Όσον αφορά το θέμα που έχει ανακύψει με την κ. Γεωργία Μπακάλη και την έρευνα που διεξάγει θα πρέπει να επισημανθεί ότι κάθε ιστορικός ερευνητής μπορεί να ζητήσει αντίγραφα από διάφορα αρχεία του Δήμου Καβάλας και των εξαρτημένων από αυτόν φορέων και τα στοιχεία αυτά θα του δοθούν εφόσον υπάρχουν και είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής όταν ανέκυψε το όλο θέμα απέστειλε σχετική επιστολή στην κ. Μπακάλη με την οποία της ζητούσε να του κάνει γνωστά ποια στοιχεία από το αρχειακό υλικό του Δήμου Καβάλας της ήταν απαραίτητα για την ολοκλήρωση της εργασίας της. Ωστόσο η κ. Μπακάλη δεν απάντησε στην επιστολή.