Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ: Πωλείται υπό όρους


 
 
 
Ο διευθυντής του εργοστασίου επιβεβαιώνει τις φήμες και τα δημοσιεύματα περί αλλαγής ιδιοκτήτη τονίζει ωστόσο  θα πουλούσαν μόνο σε άνθρωπο που γνωρίσει από λιπάσματα

 

Ο Αρκάντι Ρότενμπεργκ, που αποκαλείται και «βασιλιάς του αρκτικού κύκλου» εξαιτίας των δραστηριοτήτων του στη συγκεκριμένη περιοχή, φέρεται σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» να είναι ένας εκ των ενδιαφερομένων για την απόκτηση του εργοστασίου λιπασμάτων της ΒΦΛ στη Νέα Καρβάλη. Η περιουσία του Ρώσου μεγιστάνα υπολογίζεται στα 3,3 δ
ισ. δολάρια, η οποία χτίστηκε, στηριγμένη στη Stoygazmontaz, μια εταιρεία που παράγει σωλήνες για τους αγωγούς της Gazprom.

Σε δηλώσεις στο «Χ»  ο διευθυντής του εργοστασίου της ΒΦΛ, Γιάννης Τσάρας, ο οποίος σημείωσε ότι έχει δόση αλήθειας το δημοσίευμα της «Καθημερινής», αποκάλυψε ότι η Stoygazmontaz ενδιαφέρθηκε για την ELFE, ενώ ξεκαθάρισε ότι ενδεχόμενη παραχώρηση θα γίνει μόνο σε άνθρωπο που γνωρίζει από παραγωγή λιπασμάτων.

«Δόση αναληθείας και αληθείας υπάρχει στο δημοσίευμα. Αναληθείας, επειδή μιλάμε με Ρώσους, Ουκρανούς, όποιον έρχεται να μας δείξει το ενδιαφέρον του. Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά. Πέραν των οικονομικών, κοιτάμε και όλα τα υπόλοιπα. Περιμένουν οι υποψήφιοι επενδυτές τι θα γίνει με τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Προσωπικά, πιστεύω πως το θεωρούν πακέτο. Όχι εμάς, αλλά γενικότερα. Αν προωθηθούν ρωσικά συμφέροντα στη ΔΕΠΑ, τότε θα υπάρξουν κι άλλες επενδύσεις στην περιοχή μας. Αν όχι, θα το ξανασκεφτούν», είπε αρχικά ο κ. Τσάρας.