Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ» Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΟ.ΠΑ.: Ποινική δίωξη για απιστία


Κατά του πρώην νομάρχη Θ. Καλλιοντζή και του πρώην προέδρου της εταιρίας Αν. Μπαλίκα

 


Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά του Θόδωρου Καλλιοντζή και του Ανδρέα Μπαλίκα, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης για την υπόθεση του ΒΙΟΠΑ. Το πρόβλημα – σκάνδαλο του ΒΙΟΠΑ συνίσταται στην επιλογή ακατάλληλου οικοπέδου, αλλά και σε προβλήματα που σημειώθηκαν στα έργα υποδομής και βελτίωσης του εδάφους. Η υπόθεση
παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση, όπου αναμένεται να κληθούν και άλλοι μάρτυρες. Να σημειώσουμε ότι αυτή η δίωξη είναι η δεύτερη για τον πρώην νομάρχη Καβάλας Θόδωρο Καλλιοντζή καθώς έχει προηγηθεί η υπόθεση ΜΠΟΥΔΑΚΙΔΟΥ και η πρώτη για τον τότε πρόεδρο του ΒΙΟΠΑ Ανδρέα Μπαλίκα.

Το έργο του το ΒΙΟΠΑ που θα έδινε λύση σε πολλά προβλήματα των βιοτεχνικών μονάδων που ασφυκτιούν μέσα στην πόλη απασχόλησε την τοπική επικαιρότητα γιατί όπως φάνηκε από την εξέλιξή του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έλυσε. Το έργο ξεκίνησε με τη σύμπραξη Νομαρχίας Καβάλας, Δήμου Καβάλας και Επιμελητηρίου Καβάλας, ο πρώτος των εταίρων έβαλε το οικόπεδο και οι άλλοι δύο τα αναγκαία χρήματα. Στην υπόθεση αυτή όμως η Νομαρχία Καβάλας είχε και το καρπούζι και το μαχαίρι, καθώς οι υπηρεσίες της γνωμάτευσαν ότι το οικόπεδο είναι κατάλληλο, το υπερτίμησαν και απέκρυψαν τόσο ότι είναι βάλτος όσο και ότι υπάρχει ένας αγωγός φυσικού αερίου που δεν μετακινείται, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα!!!