Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Γ. ΧΕΡΙΣΤΑΝΙΔΗΣ: Στον «δρόμο» 20 εκπαιδευτικοί από ΕΠΑ.Σ. και 4ο ΕΠΑ.Λ.


Στον «αέρα» 150 μαθητές από το 4ο ΕΠΑ.Λ. και άλλοι 60, που παρακολουθούσαν τα τμήματα της ΕΠΑ.Σ.

 

Για κεραυνό εν αιθρία έκανε λόγο ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, Γιώργος Χεριστανίδης, αναφορικά με τη δημοσίευση non paper του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προωθεί την κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών.

Συνολικά 2.000 εκπαιδευτικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και αν δεν βρεθούν θέσεις για να απορροφηθούν, αυτό σημαίνει την αποχώρησή τους από το Δημόσιο, ενώ περίπου 500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν υποχρεωτικά σε διοικητικές θέσεις, από το σύνολο των απασχολούμενων στους καταργούμενους κλάδους.

 

 

Ο κ. Χεριστανίδης ανέφερε στο «Χ» ότι η εξέλιξη αυτή «ήταν για μας κεραυνός εν αιθρία. Δεν το περιμέναμε. Προσπαθούσαμε να δούμε από πού θα αντληθούν όσοι υπάλληλοι κινδύνευαν από τη διαθεσιμότητα. Τώρα, βγάζοντας εκτός εκπαίδευσης μια σειρά από ειδικότητες, αν ισχύσει αυτό το non paper, κοντά στους 20 εκπαιδευτικούς θα χάσουν τη δουλειά τους. Είναι λυπηρό, επειδή προσέφεραν στην εκπαίδευση και είναι χρήσιμη για τη δημόσια ζωή. Πραγματικά, δεν ξέρω πως σκέφτεται το υπουργείο. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί εργάζονται σε σχολές που έβγαζαν νοσηλευτές, κομμωτές, έτοιμα άτομα να κατευθυνθούν στην παραγωγή. Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται. Σίγουρα, θα υπάρξουν πιέσεις. Πιστεύω ότι δε θα περάσει έτσι».