Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ανάληψη ευθύνης


Με προκήρυξη τους που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τα μέλη της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Πυροκροτητές Κοινωνικής Εξέγερσης» αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον εμπρησμό στην πυλωτή του διοικητηρίου. ¨Όπως σημειώνουν στο κείμενο, στόχος τους ήταν  αρχικά το δικαστικό μέγαρο –
λόγω της παράνομης προφυλάκισης του Κ. Σακκά, αλλά επειδή το γνώριζε η αστυνομία και τους περίμενε, επέλεξαν το κτήριο του Διοικητηρίου για να διαμαρτυρηθούν  για την φορομπηχτική πολιτική. Στόχος τους εκεί ήταν η Δ.Ο.Υ., αλλά για να μην κινδυνέψουν ζωές χτύπησαν την πυλωτή. Επίσης με την ίδια ανακοίνωση καταγγέλλουν τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης ως ρουφιάνους της αστυνομία, γιατί περιπολούσαν το βράδυ του χτυπήματος για να τους εντοπίσουν και να τους καρφώσουν, όπως υποστηρίζουν.  

 

Επίσης με ανακοίνωση της η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας «φωτογραφήσει» ως δράστες του χτυπήματος  τα μέλη του Αντιεξουσιαστικού χώρου και εγκαλεί τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες που τόσο καιρό τους ανέχονται λόγω ειδικού καθεστώτος ασυλίας και τους επέτρεψαν να φτάσουν στο σημείο να κάψουν το Διοικητήριο!