Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Οι τουριστικές επενδύσεις βαλτώνουν στην ΑΜΘ: «Βαριά βιομηχανία» μόνο στα λόγια


Μόλις τρεις υπάλληλοι καλούνται να εξυπηρετήσουν  1800 επιχειρήσεις και ν’ αξιολογήσουν επενδυτικούς φακέλους που θα προσφέρουν νέες θέσει εργασίας

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κατ’ επιταγή της Τρόικας  προσπαθεί με κάθε μέσω και τρόπο ν’ αφαιμάξει την ελληνική κοινωνία και ν απολύσει κόσμο σε μια προσπάθεια δήθεν εξορθολογισμού της δημόσια διοίκησης, εκατοντάδες φάκελοι με επενδυτικές προτάσεις τουριστικών μονάδων στοιβάζονται στα γραφεία της  Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού ΑΜΘ που εδρεύει στην Κομοτηνή προκειμένου ν’ αξιολογηθούν και να τεθούν σε τροχιά υλοποίησης. Δυστυχώς λόγω του ελάχιστου αριθμού υπαλλήλων (μόλις τρία άτομα, στην ουσία δυο) έχει ως αποτέλεσμα η
αξιολόγηση αυτή των φακέλων να καθυστερεί δραματικά με αποτέλεσμα  κατ΄ επέκταση να καθυστερεί και η υλοποίηση των τουριστικών επενδύσεων που θα πρόσφεραν νέες θέσεις εργασίας και θα στήριζαν τις τοπικές οικονομίες των περιοχών όπου θα αναπτύσσονταν οι προαναφερόμενες επενδύσεις.
Στην Περιφέρεια ΑΜΘ  δραστηριοποιούνται περί τις 1.800 τουριστικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων το 85% έχουν έδρα τη Θάσο και την Καβάλα. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμοι μόνο δύο υπάλληλοι για να επωμίζονται το ογκωδέστατο έργο. Ειδικότερα, πέραν του αναπλ. προϊστάμενου στην υπηρεσία υπηρετούν , μία μηχανικός και μία διοικητική υπάλληλος, διευθετώντας τα ζητήματα και τις αιτήσεις των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, της «βαριάς βιομηχανίας» (δήθεν) της χώρας μας. Μάλιστα, μία εκ των υπαλλήλων έχει λάβει αναρρωτική άδεια, που λήγει την προσεχή Δευτέρα. Το θέμα αυτό απασχόλησε την Πέμπτη και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.
Για την υπολειτουργία των υπηρεσιών του ΕΟΤ στην Περιφέρεια ΑΜΘ μίλησε στο «Χ» ο αναπληρωτής προϊστάμενος της υπηρεσίας, Νίκος Γκουλιώτης, επιβεβαιώνοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό τόσο στην Καβάλα όσο και επί συνόλου της ΠΑΜΘ.