Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑ Ο.Ι.Λ.:Μομφή προς την διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ


Με ανακοίνωσή τους θέτουν μια σειρά ανοιχτά θέματα από το χώρο εργασίας, τάσσονται υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των πετρελαίων, ενώ ζητούν οικονομικό έλεγχο στην εταιρία και τα μέλη της διοίκησης από το 1999 μέχρι σήμερα





Το ΔΣ και τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων πετρελαίων Κavala Oil με ανακοίνωση που εξέδωσαν θέτουν μια σειρά ζητήματα προς την διοίκηση της εταιρίας, που αφορούν εργατικά αλλά και επιχειρησιακά θέματα. Πιο συγκεκριμένα ασκούν κριτική για τα κενά ασφαλείας με συνέπεια εργατικά ατυχήματα καθώς επίσης και προβλήματα ασφάλειας των εγκαταστάσεων. Επιπλέον ζητούν οικονομικό έλεγχο ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα της πορείας της εταιρίας.


Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι:
«Δηλώνουμε ότι:
Συμφωνούμε με την επιμήκυνση της επί 25ετίας άδειας άντλησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Κavala Oil. Εξάλλου, το είχαμε ζητήσει με επιστολή μας στις 20-7-12 από τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ και τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι συνδικαιούχοι η Κavala Oil και η Ενεργειακή. Εξάλλου, η Διοίκηση της Κavala Oil έχει παραχωρήσει ίσα δικαιώματα της στην Ενεργειακή, μητρική της εταιρεία.
Μας ενδιαφέρει να συνεχίσει η λειτουργία άντλησης πετρελαίου και εγκαταστάσεων στην Κavala Oil.
Να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας.
Να γίνουν νέες επενδύσεις, νέες γεωτρήσεις στο πεδίο Ε, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου και να διατηρηθεί για περισσότερα χρόνια η λειτουργία των εγκαταστάσεων προς όφελος των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.
Πρέπει, όμως, η Διοίκηση της Κavala Oil να μεριμνήσει ιδιαίτερα για τα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων.
Διότι έχουν συμβεί σοβαρά εργατικά ατυχήματα εν ώρα εργασίας:
1)Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, 1-10-2001: Θανατηφόρο ατύχημα.
2)Τρακαλιάνος Δ.: σοβαρό εργατικό ατύχημα, βγήκε σε αναπηρική σύνταξη.
3)Παπαδόπουλος Γιώργος (28 ετών), σοβαρό εργατικό ατύχημα. Αφού νοσηλεύτηκε αρκετούς μήνες σε νοσοκομεία, κατέληξε με ολική αναπηρία.
Τα παραπάνω ατυχήματα δεν αντιμετωπίστηκαν με την δέουσα συμπαράσταση από την Διοίκηση της Κavala Oil .
Να σταματήσει η Διοίκηση της Κavala Oil τις απολύσεις, τους ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς των εργαζομένων (περιπτώσεις: Ίκα, Εμμανουηλίδη, Ανδριώτη: αναμένονται δικαστικές αποφάσεις).
Διαμαρτυρόμαστε προς την Διοίκηση της Κavala Oil για την αθέτηση συμφωνίας το 1999, περί εντάξεως όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, ώστε με την συνταξιοδότηση μας από την εργασία να επωφεληθούμε ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Η Διοίκηση της εξαίρεσε από το πρόγραμμα αυτό περίπου 50 εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από την 1-1-10. Ενώ, όσοι συνταξιοδοτούνται μετά την 1-1-10, λαμβάνουν αναδρομικά αποζημίωση από το 1999 (αναμένεται δικαστική απόφαση). Οι 50 παλαιότεροι εξαιρεθέντες συνταξιούχοι, είχαν προϋπηρεσία 10-15 ετών σε άλλες ελληνικές και ξένες εταιρείες. Ήρθαν, ξεκίνησαν και λειτούργησαν με ασφάλεια τις εγκαταστάσεις, για να έρθει η σημερινή Διοίκηση και να καταλάβει τις θέσεις με παχυλούς μισθούς των 175.000ευρώ ετησίως, κατά ομολογία της Ενεργειακής.
Οι συνταξιούχοι άξιζαν καλύτερης μεταχείρισης.
Επίσης, οι συνταξιούχοι συμφωνούν με την επέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα στα οικονομικά της Κavala Oil , καθώς επίσης και των μελών της Διοίκησης από το 1999.
Πώς έγινε η παραχώρηση δικαιωμάτων και προνομιούχων μετοχών από την Διοίκηση της Κavala Oil ;
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο»