Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ: Άνοιξε ο δρόμος για το Περιγιάλι




Ικανοποιημένος δηλώνει ο αντιδήμαρχος Θ. Μουριάδης που μαζί με το δήμαρχο Κ. Σιμιτσή έδωσε μεγάλο αγώνα για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια


Το σχέδιο πόλης Περιγιαλίου είναι πλέον γεγονός. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η επίσκεψη στην Καβάλα του περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη ο οποίος θα ανακοινώσει την ευχάριστη είδηση και θ’ ανοίξει το δρόμο για την έκδοση των πρώτων αδειών για την οικοδόμηση του Περιγιαλίου.
 «Βαίνουμε προς ολοκλήρωση μετά από 30 χρόνια ταλαιπωρίας για την επέκταση του σχεδίου πόλης Περιγιαλίου», σχολίασε ο αντιδήμαρχος  Θ. Μουριάδης και συνέχισε, «φτάσαμε αρκετές φορές να
πιούμε νερό, όμως έσπαζε η στάμνα. Κατά καιρούς υπήρχαν πολλές ενστάσεις, άλλαζαν οι αρμοδιότητες και υπήρχε αυτή η καθυστέρηση. Τώρα, όμως, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη η πράξη εφαρμογής, έπειτα από την υπογραφή του πολεοδομικού σχεδίου το 2010, στο τέλος της πρώτης θητείας του κ. Σιμιτσή και έγινε η πράξη εφαρμογής. Έχουν υπολογιστεί οι κοινόχρηστοι χώροι, στους οποίους ο κάθε ιδιοκτήτης οικοπέδου συνεισφέρει με χρήμα και γη.
Ο κ. Μουριάδης σημείωσε επίσης ότι υποβλήθηκαν συνολικά  98 ενστάσεις, «από τις 98 ενστάσεις, οι περισσότερες ήταν τυπικού χαρακτήρα. Αυτό ήταν το εύκολο κομμάτι. Υπάρχουν, όμως κι άλλες εννέα ενστάσεις. Ορισμένες δικαιώθηκαν. Η μερική κύρωση έγινε, αφού ο περιφερειάρχης έκρινε ότι όλα είναι σύννομα για το σχέδιο Περιγιαλίου. Μ’ αυτό τον τρόπο βγαίνουν εκτός αυτά τα κομμάτια που δικαιώθηκαν με τις ενστάσεις», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος».