Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πεδίο αντιπαράθεσης;


Με την χθεσινή ανακοίνωση της Energean oil & gas δόθηκαν απαντήσεις στα όσα υποστήριξε η διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας. Φαινομενικά έχουν ηρεμήσει τα πράγματα και ίσως τώρα, και οι δύο πλευρές, να ετοιμάζονται για τον επόμενο γύρω της
αναμέτρησης. Εν τω μεταξύ, αύριο το απόγευμα στο Επιμελητήριο Καβάλας θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για το 12% που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρός του Άγγελος Τσατσούλης. Κάτι φωνές που ακούστηκαν για αναβολή της σύσκεψης λόγω της έντασης που έχει δημιουργηθεί με την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ δεν εισακούστηκαν – και ορθώς – αφού δεν μπορούν οι απειλές μερικών δεκάδων εργαζομένων να επηρεάζουν την δημόσια ζωή. Οι πληροφορίες θέλουν τους βουλευτές να δίνουν το παρών με σκοπό να βρεθεί μια κοινή γραμμή διεκδίκησης.
Εξάλλου, όπως το έχουμε ξαναγράψει το 2013 δεν έχει καμία σχέση με το 2001 ή το 1999, οπότε λογικές τα σπάμε για να γίνει το δικό μας δεν περνάνε και όποιος τις εφαρμόσει μόνο χαμένος μπορεί να είναι. 

Για να μπορέσει να αποδώσει αυτή η σύσκεψη θα πρέπει να γίνει αποδεκτό απ’ όλους και ιδιαίτερα του βουλευτές της ΝΔ ότι είναι εφικτός ο στόχος της διεκδίκησης του 12%. Το σημειώνουμε αυτό γιατί πρόσφατα υπήρξαν κρούσματα διγλωσσίας όπου ορισμένοι άλλα έλεγαν στα ΜΜΕ και άλλα πίσω από τις κλειστές πόρτες.