Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ: Κατηγορηματικό «όχι»





Απορρίφθηκε αίτημα εταιρείας  επειδή το όρος Παγγαίο είναι χαρακτηρισμένο ως περιοχή Natura


Η αποκάλυψη ότι μια εταιρεία ενδιαφέρεται να ξεκινήσει έρευνες για την αναζήτηση χρυσού στο Παγγαίου είναι αλήθεια ότι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην τοπική κοινωνία πως το θέμα των ορυχείων χρυσού μας αφορά άμεσα και ίσως στο μέλλον κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ενημερωτικού χαρακτήρα, που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ – ΤΑΜ Λ. Βασιλειάδης από κοινού με τον Ηλία Ιωαννίδη, ως μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της εγκατάστασης δεξαμενών καυσίμων.
Ο Λ. Βασιλειάδης ενημερώθηκε γι’ αυτή την αίτηση, ύστερα από επικοινωνία με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Γ.  Γερομάρκο, η οποία απορρίφθηκε, μια και η περιοχή του Παγγαίου όρους εντάσσεται στις περιοχές NATURA, καθώς και της ύπαρξης αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ενημέρωσαν για την οργάνωση εκδήλωσης κατά των μεταλλείων χρυσού στην Βόρεια Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη (21/3) και ώρα 19.30 στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, με ομιλητές τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη, τον καθηγητή εδαφολογίας του Α.Π.Θ. Κυριάκο Παπαγεωργίου και τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα Χαλκιδικής Γιώργο Ζουμπά.