Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!: Εκρηκτικά… ξημερώματα




Μπαράζ επιθέσεων τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία της Πατριωτικής Κίνησης και της Χρυσής Αυγής


Αναστατώθηκαν χθες τα ξημερώματα οι κάτοικοι του κέντρου της Καβάλας από τις σχεδόν διαδοχικές εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών που τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από τα γραφεία της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών και της Χρυσής Αυγής
Από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλα χθες στις τέσσερεις τα ξημερώματα έλαβε ανώνυμο τηλεφώνημα
που έλεγε ότι άγνωστοι έχουν τοποθετήσει γκαζάκια στο γραφείο της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών. Λίγα λεπτά αργότερα και χωρίς καμία προειδοποίηση έσκασαν γκαζάκια και στα γραφεία που στεγάζεται η Χρυσή Αυγή στο κέντρο της πόλης.
Στα σημεία όπου σημειώθηκαν οι δυο εκρήξεις έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όπου έσβησαν άμεσα τις μικρές εστίες που προκλήθηκαν και περισυνέλεξαν τα υπολείμματα των εκρηκτικών μηχανισμών .
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίθεση στα γραφεία της Πατριωτικής Κίνησης υπήρξε και αυτόπτης μάρτυρας, ωστόσο κάτι τέτοιο το αρνήθηκε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Γκράνα, ο οποίος συνέστησε «σύνεση και ψυχραιμία από όλους.
Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η δήλωση της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών  κάνοντας λόγο για «άπλυτους, μηδενιστές, ανθέλληνες. και βοηθούς του συστήματος, περιηγητές της Ανατ. Μακεδ. και Θράκης».