Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ο νέος επενδυτής


Όπως θα διαβάσετε και στο σχετικό ρεπορτάζ «λάκισε» ο περίφημος επενδυτής που θα έδινε, έτσι γενναιόδωρα 250 εκ. δολάρια για να αγοράσει το μερίδιο της Energean oil & gas, καθώς η προσφορά είχε ημερομηνία λήξης! Ακούγαμε στη διάρκεια της συνέντευξης για δεκάδες και εκατοντάδες
εκατομμύρια να πέφτουν βροχή και ήμασταν ένα βήμα πριν την θερμοπληξία. Παρά τα τόσα εκατομμύρια τώρα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο στο ορίζοντα, για το μέλλον της εταιρίας και της απασχόλησης.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Παπάς, αγνοώντας το ρίσκο που αναλαμβάνει «παίρνοντας στον λαιμό» του τόσους εργαζόμενους, με ιδιαίτερη άνεση και ευχέρεια περιέγραψε το νέο επενδυτή. Θα έρθει με πολλές εγγυήσεις, δηλαδή θα διαθέτει πολλά κεφάλαια τα οποία θα αποδεικνύονται από μια εγγυητική επιστολή που θα πρέπει να καταθέσει ύψους τουλάχιστον 150 εκ. δολλαρίων. Επιπλέον θα πρέπει να διαθέτει ανεγνωρισμένη τεχνογνωσία και απόλυτα εξειδικευμένα στελέχη… και φυσικά αποδεδειγμένη ικανότητα να σηκώσει ένα βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα!!! Βέβαια για να μην έχει προβλήματα και ο νέος επενδυτής όπως οι προκάτοχοί του θα πρέπει να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι θα διαθέσει όλα τα παραπάνω, αλλά δεν θα θέλει τα κέρδη να τα  παίρνει αυτός, αλλά να τα μοιράζεται με τους εργαζόμενους, επίσης δεν θα πρέπει να είναι πολύ απαιτητικός εργοδότης γιατί θα πάθει τα ίδια με τους προηγούμενους… Με λίγα λόγια να έχει πολλά λεφτά, να τα ξοδεύει και να μην μιλάει!!! Ο τέλειος γαμπρός… συγγνώμη, επενδυτής!!!

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται πολλά για ένα ξεζουμισμένο κοίτασμα όπως ο Πρίνος ή ένα χαμηλών δυνατότητα κοίτασμα όπως το πεδίο Ε, μην ανησυχείτε ο «Μπάμπουρας» κοντά είναι, όπως δήλωσε ευθαρσώς και με βεβαιότητα που δεν ξέρουμε από πού πηγάζει, ο κ. Παπάς…

Έτσι είναι, αν είναι να βρούμε ένα «κορόιδο γαμπρό», ας του τάξουμε και μια καλή προίκα, ασχέτως αν στο τέλος τον περιμένει η πίκρα!!! Θαυμάζουμε πάντως την αυτοπεποίθηση των στελεχών της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, που μετά απ’ όλα αυτά είναι τόσο σίγουρα ότι θα βρεθεί «πλήθος» επενδυτών!!!