Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα


Μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκπομπή ήταν αυτή που παρουσίασε προχθές το βράδυ ο Γιάννης Χατζηεμμανουήλ από το ENA CHANEL. Το ξεχωριστό περιεχόμενο της εκπομπής του κ. Χατζηεμμανουλ ήταν  η παρουσίαση μιας έρευνας για την Περιφέρειας ΑΜΘ και τα πιθανά εκλογικά
αποτελέσματα. Από τα συμπεράσματα προκύπτει ότι ο νυν περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης οριακά προηγείται με 1% αλλά έχει μια εξαιρετικά άσχημη εικόνα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Στην περιοχή μας οι θετικές γνώμες για τον κ. Γιαννακίδη είναι μόλις το 12% των ερωτηθέντων, ενώ οι αρνητικές φτάνουν το 60%!!! Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά, με δομημένο ερωτηματολόγιο σε 1.0085 άτομα της περιφέρειας.
Ωστόσο η έρευνα είχε στοιχεία και για άλλους πολιτικούς. Για παράδειγμα για τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο οι θετικές γνώμες είναι κοντά στο 45% και οι αρνητικές γύρω στο 43%.
Φαίνεται ότι η αντιπαράθεση Καβάλας – Κομοτηνής και η αραιή παρουσία του στην Καβάλα συμβάλουν στην διαμόρφωση αυτής της εικόνας ένα χρόνο περίπου πριν την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.