Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΈΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ «ΤΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ»: Ανακωχή δέκα ημερών


Μαθιός Ρήγας και Βαγγέλης Παππάς έδωσαν τα χέρια για να δώσουν μια ευκαιρία ζωής στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ και στους εργαζόμενους της να κάνουν Ανάσταση!!!

 


Όλοι ήταν παρόντες χθες το πρωί στη Ν. Καρβάλη, οι εκπρόσωποι της Ενεργειακής με επικεφαλής τον Μαθιό Ρήγα, η αστυνομία με τις δυνάμεις της ανεπτυγμένες πλησίον του εργοστασίου, η Εισαγγελία Καβάλας με τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις της όποτε υπήρχε πρόβλημα και φυσικά ο Βαγγέλης Παππάς, χωρίς τον στρατό του – όπως του αρέσει να αποκαλεί τους εργαζομένους της
ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, αλλά μόνο με όσους υπηρετούν στην πύλη του εργοστασίου. Τίποτα δεν θύμισε τα όσα είχαν συμβεί το 2001 στον ίδιο χώρο.

Η συντεταγμένη παρουσία του κρατικού μηχανισμού απέτρεψε κάθε σκέψη για έκτροπα και ανέτρεψε όλα τα φιλοπολεμικά σενάρια της απερχόμενης διοίκησης του Βαγγέλη Παππά. Ως εκ τούτου υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τη δέουσα υπευθυνότητα και να εξαφανιστούν οι απειλές του είδους «θα φύγετε με νεκροφόρες», μην ξεχνάμε εξάλλου ότι δεν αναφερόμαστε σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά στην μοναδική επιχείρηση της Ελλάδας που παράγει πετρέλαιο.

 

Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια και να συμφωνήσουν να καταβάλουν τις μέγιστες προσπάθειες έτσι ώστε το προσεχές δεκαήμερο να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες για να βρεθεί λύση. Αν αυτό καταστεί δυνατόν τότε δεν θα χρειαστεί να εξαντληθεί η προθεσμία των 30 ημερών της αναβολής της γενικής συνέλευσης όπως συμφωνήθηκε χθες, αλλά μπορεί να οριστεί αυτόκλητη γενική συνέλευση – όπως δίνει το δικαίωνα ο νόμος - ακόμη και την επομένη της συμφωνίας και να οριστεί το γρηγορότερο η νέα διοίκηση. Αυτό γεννάει ελπίδες ότι οι εργαζόμενοι θα «κάνουν Πάσχα» κυριολεκτικά, αφού η ανάληψη της ευθύνης από μια νέα διοίκηση στο τέλος του δεκαημέρου θα σημάνει την ανάσταση της υπό κατάρρευση εταιρίας ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ!