Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τι θα παραδώσουν


Συνεδρίασε χθες το Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου του ΤΕΙ Καβάλας, στο ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ, καθώς ένεκα της κατάληψης του ιδρύματος δεν υπάρχει πρόσβαση στο κτήριο, για να συζητήσουν και να αποφασίσουν τι μέλει γενέσθαι με την συνένωση με το τμήμα της Μηχανολογίας. Τελικά με
ελάχιστες αλλά ηχηρές διαφωνίες, η πλειοψηφία αποφάσισε να αποδεχθεί το νέο τμήμα με τον τίτλο ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ _ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, όπου το εκπαιδευτικό πεδίο της παραγωγής και εξόρυξης πετρελαίου θα είναι πια μια κατεύθυνση.

Δεν μπόρεσαν να πουν αυτό που έπρεπε, για να κρατηθεί το τμήμα πρώτα και κύρια ως αυτόνομο και αν δεν ήταν αυτό δυνατόν τουλάχιστον να ήταν κύρια πετρελαίου και μετά μηχανολογίας. Σε μια εποχή που ανοίγει το θέμα των υδρογονανθράκων εμείς εξαφανίζουμε το τμήμα που άντεξε τόσες δοκιμασίες για να φτάσει έστω και κουτσουρεμένο μέχρι τις ημέρες μας.

Εδώ όμως είναι η Ιστορία για να τους κρίνει όλους, παράγοντες του ΤΕΙ αλλά και της πόλης της Καβάλας, οι οποίοι παρέλαβαν ένα τμήμα με εθνικό ρόλο και παραδίδουν μια κατεύθυνση σπουδών, για να παραφράσουμε λίγο τον Τάσσο Παπαδόπουλο, όταν με εκείνη την ιστορική του δήλωση είχε πει το ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ!!!