Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Καταρρέει η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ


-         - Δεν έχει κανένα δικαίωμα επί τους αποθηκευμένου πετρελαίου
-         - Ενώ έχουν ξεπεράσει το όριο εξαθλίωσης οι περισσότεροι εργαζόμενοι, οι οποίοι ζουν με δανεικά και βερεσέ



Σιγά – σίγα στενεύουν τα περιθώρια για την διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, καθώς μετά την επιστολή των ΕΛΠΕ με την οποία ενημερώνεται ότι δεν μπορεί να πουλήσει το αργό πετρέλαιο που έχει στις αποθήκες της, παρά μόνο μέσω Ενεργειακής, ήρθε χθες η δικαιοσύνη ν’ απορρίψει και τα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία η διοίκηση της εταιρίας ζητούσε  με αίτησή της την συντηρητικής κατάσχεσης και την  δέσμευση του φορτίου. Συγκεκριμένα,  την περασμένη Τρίτη η διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ είχε καταθέσει αίτηση κατά της Ενεργειακής και ζητούσε από το Μονομελές
Πρωτοδικείο Καβάλας να δεσμεύσει τα 220.000 βαρέλια έτσι ώστε να μην μπορεί να τα πουλήσει. Ωστόσο, με τη χθεσινή απόφαση της προέδρου απορρίφθηκε η αίτηση της διοίκησης της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι αναγνωρίζει ότι το πετρέλαιο ανήκει στην Ενεργειακή. Παράλληλα, να θυμίσουμε ό,τι προχθές εκδόθηκε και άλλη μία απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, μετά από προσφυγή της Ενεργειακής με την οποία απαγορεύεται στην διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις και την υποχρεώνει να αρκεστεί μόνο στην διαχείριση των θεμάτων της καθημερινότητας.
Τέλος, χθες,  εκδικάστηκαν επίσης  τα ασφαλιστικά μέτρα  της εταιρίας του Κώστα Παπακωνσταντίνου GEOTEK εναντίον της  Ενεργειακής , από την οποία ζητούσε μέρος των χρημάτων που έχει να λαμβάνει για τις υπηρεσίες που παρέχει στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Το δικαστήριο αφού άκουσε και τις δύο πλευρές επιφυλάχτηκε να εκδώσει απόφαση την Δευτέρα. Ερωτηθείς από το «Χ» ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Εν τω μεταξύ και ενώ συμβαίνουν αυτά σε δικαστικό επίπεδο, όπου ήταν επιλογή της διοίκησης της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ να αναμετρηθεί με την Ενεργειακή σε αυτόν τον «στίβο», η κατάσταση στο εργοστάσιο μεταξύ των εργαζομένων έχει αρχίσει να ξεφεύγει από κάθε λογική. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες και ήδη οι περισσότερο αν όχι όλοι, έχουν εξαντλήσει την όποια αποταμίευση διέθεταν και συντηρούν πλέον τις οικογένειες τους είτε με δανεικά, είτε με βερεσέ. Ωστόσο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κανείς δεν τολμάει να εκφράσει παράπονα για τον «σπαρτιάτικο τρόπο» ζωής που τους επιβλήθηκε να ζουν. Γιατί η αλήθεια είναι ό,τι δεν προηγήθηκε καμία γενική συνέλευση του σωματείου για να αποφασιστεί η «σπαρτιάτικη διαβίωση» για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, αλλά επιβλήθηκε από την διοίκηση της εταιρίας και του σωματείου, με το έτσι θέλω!!!
Η επόμενη μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στην Ενεργειακή και την διοίκησης Παππά, δεν θα είναι στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στην Γενική Συνέλευση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τέταρτη 10 Απριλίου. Τέσσερεις ημέρες μας χωρίζουν ως εκείνη την ημέρα, χρόνος όχι μεγάλος, αλλά αρκετός για να δούμε – ίσως – πράγματα που θα μας εκπλήξουν!!!