Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τελειώνετε…


Υπάρχουν φωνές στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ που λόγω του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί μέσα στο εργοστάσιο δεν τολμούν να εκφραστούν. Εκφράζονται μόνο στους πολύ δικούς τους ανθρώπους ή είναι φωνές που μένουν απλά ως σκέψεις που μοιράζονται οι περισσότεροι εργαζόμενοι με το μαξιλάρι τους!!! Σε αυτές τις σκέψεις και σε αυτές τις φωνές θέλουμε να αναφερθούμε σήμερα, χωρίς να μπούμε στη λογική το ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Γιατί πέρα από τα εκατομμύρια των επενδύσεων, πέρα από τα παιχνίδια εξουσίας και ελέγχου της εταιρίας, ακόμη και πέρα από τις προσωπικές φιλοδοξίες που έχει κανείς μέσα από μια κρίση και μια επαναδιαπραγμάτευση, υπάρχει και κάτι ακόμη, κι αυτό είναι η αγωνία για την επιβίωση.

Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους στα πετρέλαια, ήταν κάποτε οι καλύτερα αμειβόμενοι βιομηχανικοί εργάτες, συνεχίζουν να είναι ακόμη και σήμερα, όταν πληρώνονται βέβαια… Γιατί εδώ και πέντε μήνες είναι απλήρωτοι, οπότε όσες αντοχές και να έχει κανείς κάποια στιγμή τελειώνουν. Προς τιμήν τους, παρά το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αγόγγυστα και με αυταπάρνηση. Μην λησμονάμε
εξάλλου ότι κάνουν μια δουλειά δύσκολη και ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους, ζουν ένα δράμα, όχι μόνο επειδή είναι απλήρωτοι, ούτε γιατί δεν γνωρίζουν για πόσο καιρό θα δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, αλλά γιατί έχουν μπει σε ένα τούνελ που αν δεν σπάσει το απόστημα δεν έχει προοπτική εξόδου. Πέρα από μερικούς που έχουν μυαλό ραδικιού αυτό το ζήτημα απασχολεί όλους τους υπόλοιπους.

Η διοίκηση του Βαγγέλη Παππά, τους υποσχέθηκε ότι θα πουλήσει το πετρέλαιο. Διαψεύστηκε. Τα ΕΛΠΕ το ξεκαθάρισαν «δεν πουλάει ούτε η Ενεργειακή, ούτε η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ» και οι ανόητοι βγήκαν να πανηγυρίσουν!!! Μα καλά η Ενεργειακή έτσι και αλλιώς δεν μπορούσε να πουλήσει αφού δεν έχει πετρέλαιο στα χέρια της, η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ το έχει, το μαζεύει, αλλά δεν μπορεί να το κάνει τίποτα… Άρα στο προσεχές διάστημα χρήματα στο ταμείο δεν μπορούν να μπουν!!!

Τι μένει, να βρεθεί επενδυτής και να αγοράσει το 67%!!! Ελπίζουν ακόμη σε αυτό; Μα καλά δεν βλέπουν ότι κάθε μέρα που περνάει η Ενεργειακή κερδίζει πόντους στο παιχνίδι, ενώ η διοίκηση του Βαγγέλη Παππά χάνει; Ήδη στις δικαστικές αποφάσεις το σκορ είναι 3 – 1 υπέρ της Ενεργειακής! Να μην μιλήσουμε για την νέα σύμβαση που κυρώθηκε από τη Βουλή και φέρει την υπογραφή και του Βαγγέλη Παππά!

Τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα σημείο που η αδυναμία της διοίκησης της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ να παραδεχθεί ότι ηττήθηκε οδηγεί μια ολόκληρη εταιρία στην απαξίωση και τους εργαζόμενους κάθε μέρα τους φέρνει πιο κοντά στην απελπισία!!! Φτάνει πια αυτό το παιχνίδι!!!

 

Θεόδωρος Α. Σπανέλης