Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τον κάρφωσε


Ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης με την οποία περιγράφει το παρασκήνιο πίσω από την ομιλία του για την κύρωση της τροποποιημένης σύμβασης για τα πετρέλαια της Καβάλας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Όταν είχε ξεσπάσει το θέμα, είχε αναφέρει ο κ.
Πασχαλίδης ότι είχε επικοινωνήσει με ένα στέλεχος της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ για να το συμβουλευτεί για την ομιλία, χωρίς όμως να το κατονομάσει.

Μετά το μπαγιάτικο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΧΩΝΙ» της Κυριακής, για το πώς συντάχθηκε η ομιλία του κ. Πασχαλίδη και πως η Ενεργειακή ενεπλάκει στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, έρχεται τώρα ο βουλευτής της Καβάλας να αποκαλύψει εκείνο το όνομα.

Τι λέει στην ανακοίνωσή του; Στις 10 Φεβρουαρίου, δηλαδή 5 ημέρες μετά την καταγγελία από την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ του ιδιωτικού συμφωνητικού που είχε συνάψει με την Ενεργειακή, ο κ. Πασχαλίδης επικοινώνησε με τον Κώστα Παπακωνταντίνου, διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, σημειώνει επ’ αυτού: «…του ζητώ διάφορα στοιχεία  και μου τα αποστέλλει  στις 10 Φεβρουαρίου 2013 με σχετικό email».

Για ποιό λόγο ο κ. Παπακωνταντίνου τόσο καιρό ποιεί τη νήσσα και δεν βγαίνει να μιλήσει για το θέμα και επιτρέπει τον διασυρμό του κ. Πασχαλίδη, του ΥΠΕΚΑ και της Ενεργειακής;