Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η ημέρα της ισοπαλίας ή της ανακωχής;


Το ‘χε  η χθεσινή ημέρα, να σημειώνονται ισοπαλίες σε όλες τις αναμετρήσεις, ο Ηρακλής έφυγε από την Καβάλα έχοντας κερδίσει ένα Χ από τον ΑΟΚ, αλλά και στην αναμέτρηση ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ με Ενεργειακή το αποτέλεσμα ήταν, μάλλον, ισόπαλο, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος που τους αρέσει να εκφράζεται με ποδοσφαιρικούς όρους. Εξ αρχής το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει στις ισοπαλίες είναι ότι κανείς δεν είναι κερδισμένος αλλά ούτε και χαμένος, αφού είναι ξεκάθαρο ότι
δεν υπάρχει καμία υπεροχή στο σκορ… Είναι αυτό που λέμε, η αλήθεια των αριθμών!!! Ωστόσο άλλο μια ισοπαλία του 0 – 0 και άλλο μια ισοπαλία του 2-2, αν μη τι άλλο στην δεύτερη περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι έγινε μια μάχη, όπου τελικά οι δυνάμεις ήταν αμφίρροπες ή έστω η τύχη ήταν μοιρασμένη σε ίσα μέρη οπότε είναι πιο αποδεκτό ότι οι παίχτες προσπάθησαν αλλά δεν τους βγήκε… Όταν όμως το σκορ είναι 0 – 0, αυτό αν μη τι άλλο αυτό μπορεί να δηλώνει ότι οι παίκτες έπαιξαν έχοντας στο μυαλό τους τις μικρότερες απώλειες, για να το πούμε διαφορετικά δεν έπαιξαν για να βάλουν γκολ, όσο για να μην το εισπράξουν. Και επειδή στους ποδοσφαιρικούς αγώνες υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία οι δύο ομάδες ξανασυναντιόνται και σε ένα δεύτερο αγώνα… Παρ’ όλα αυτά, στην περίπτωση της ισοπαλίας υπάρχει και μια άλλη διάσταση που την εκμεταλλεύεται ο πιο αδύνατος προκειμένου να πανηγυρίσει για το γεγονός ότι δεν είδε την  μπάλα στα δίχτυα του!!!

Τα παραπάνω δεν είναι σχόλια κλεμμένα από το αθλητικό ρεπορτάζ για τον χθεσινό αγώνα Ηρακλή – ΑΟΚ που έληξε ισόπαλος, αλλά μια αναγκαία εισαγωγή για να αποτιμήσουμε τα χθεσινά δρώμενα στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Τι ήταν τελικά η χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών, ένας αγώνας που έληξε ισόπαλος ή μια ανακωχή για την εξεύρεση λύσης; Αν μπορούσαν βέβαια να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, σε μια αναμέτρηση στην οποία το διακύβευμα δεν είναι αν θα «σκίσει» ο Μαθιός Ρήγας τα δίχτυα του Βαγγέλη Παππά ή το αντίστροφο!!! Εδώ διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, οικογένειες που περιμένουν να πληρωθούν, εργαζόμενοι και προμηθευτές που έχουν να λαμβάνουν και όσο και αν φαίνεται υπερβολικό εδώ ακουμπάνε και εθνικά συμφέροντα, γιατί δεν είναι δυνατόν στο σημείο που βγαίνει το μοναδικό ελληνικό πετρέλαιο κάποιοι να έχουν στήσει ποδοσφαιρικό ντέρμπι!!!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η χθεσινή συμφωνία για εξεύρεση λύσης εντός δέκα ημερών, να λειτουργήσει όχι απλά εκτονωτικά αλλά γόνιμα για να αναλάβει μια νέα διοίκηση σε λιγότερο χρόνο από τις 30 ημέρες – εφόσον υπάρξει συμφωνία – για να ασχοληθούνε με το κύριο ζητούμενο που είναι η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και όχι τα προσωπικά παιχνίδια του κάθε Βαγγέλη Παππά.

 

Θεόδωρος Α. Σπανέλης