Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ξύπνησαν


Πριν από δύο εβδομάδες γράψαμε για τις φασιστικές λογικές που διέπουν κάποιους «δημοσιογράφους» της ΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ που αρνούνται να τηρήσουν την δεοντολογία και να φιλοξενήσουν και την αντίθεση άποψη. Με αφορμή αυτό λάβαμε την παρακάτω επιστολή, την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή μια βδομάδα μετά!!!

 

«Αξιότιμε Κύριε Σπανέλη

Στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας της 28/3/2013, σε άρθρο σας, με τίτλο «και δεύτερος μονόλογος» αναφερθήκατε στην ΕΡΑ Καβάλας.

Η ΕΡΑ Καβάλα, προσπαθεί και θα προσπαθήσει να είναι σημείο αναφοράς της περιοχής, σεβόμενη πάντοτε τους συμπολίτες μας.

Η δεοντολογία στον σταθμό είναι δεδομένη.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλώ, εάν νομίζετε ότι θίγεστε επί προσωπικού, θα ήταν τιμή για εμάς να σας φιλοξενήσουμε ζωντανά στον σταθμό και στην εκπομπή, για να μας εκφράσετε τις απόψεις σας.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

ΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑ»

 

Απάντηση: Δεν μπορούν να καταλάβουν εκεί στην ΕΡΑ ότι η δημοσιογραφία στο ραδιόφωνο χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα, αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχει θέμα, εκείνη τη στιγμή δίνεις βήμα σε όλες τις απόψεις που συγκρούονται. Επικαιρότητα μια βδομάδα μετά δεν νοείται στο ραδιόφωνο, με τίποτα. Το ζήτημα δεν είναι, πρώτα και κύρια, αν θίχτηκα από τα όσα ακούστηκαν εναντίον μου από τον πρώην νομάρχη Θόδωρο Καλλιοντζή, αλλά ότι ο «εκφωνητής» – γιατί δημοσιογράφος δεν μπορεί να είναι με αυτές τις πρακτικές – δεν έδωσε τη δυνατότητα εκείνη την στιγμή ν’ ακουστεί η διαφορετική άποψη έτσι ώστε οι ακροατές να σχηματίσουν πιο πλήρη γνώμη. Μια βδομάδα μετά τι να βγούμε και να πούμε στο ξεκάρφωτο; Να αναλύσουμε το προσωπικό μας πρόβλημα; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και λυπάμαι για το κατάντημα της ΕΡΑ Καβάλας.

Θεόδωρος Α. Σπανέλης