Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ KAVALA OIL…: Διάδοχος του «Τσοβόλα δώστα όλα»



Λίγες μέρες πριν αποχωρήσουν από τη διοίκηση της KAVALA OIL και με απλήρωτη την αγορά της Καβάλας η ηγεσία της εταιρίας, εξαγγέλλει έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς τους εργολάβους


Ο παραλογισμός της διοίκησης της KAVALA OIL συνεχίζεται, αν και τελεί υπό προθεσμία και εν αναμονή της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης  (κατ’ αρχάς έχει οριστεί για τις 10 Απριλίου, αλλά το πιθανότερο είναι να πάρει αναβολή κατά 30 ημέρες) ανακοίνωσε χθες ότι «παραιτείται» από το
κοίτασμα φυσικού αερίου της «Νότιας Καβάλας» και παράλληλα εξαγγέλλει την κατασκευή νέου αγωγού φυσικού αερίου από το εργοστάσιο της Β.Φ.Λ. μέχρι τις εγκαταστάσεις της KAVALA OIL, καθώς ο υφιστάμενος παρουσιάζει προβλήματα λόγω της διάβρωσης της ακτής!!!
Ο παραθαλάσιος αγωγός των 7,5 χλμ. απασχόλησε πρόσφατα και αθηναϊκή εφημερίδα με τα προβλήματα που παρουσιάζει λόγω της αλλαγής της ακτογραμμής από τη θαλάσσια διάβρωση και η λύση που είχε προταθεί ήταν η κατασκευή νέου στο πλαίσιο του έργου της μετατροπής του κοιτάσματος της Κ σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου.
Το έργο αυτό, ύψους 400.000.000 € που διεκδικούσε η Energean Oil & Gas, εξαιρέθηκε από την νέα σύμβαση για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας, με σκοπό να πάει στο ΤΑΙΠΕΔ και να αποτελέσει αντικείμενο διεθνούς διαγωνισμού. Στον οποίο εκτιμούμε ότι θα μετέχει η Energean Oil & GasKAVALA OIL, οι οποίες διαθέτουν προβάδισμα έναντι των άλλων εταιριών καθώς έχουν ήδη μελέτες στα χέρια τους για το εν λόγω έργο.