Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΒΡΟΧΗ «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ» ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ: Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο




Χωρίς την παρουσία του ΔΕΣΦΑ και του ΥΠΕΚΑ που είναι οι άμεσα υπεύθυνοι σύσκεψη στη Νέα Καρβάλη



Σύσκεψη τοπικών φορέων με πρωτοβουλία της «διεύθυνσης του εργοστασίου» της KAVALA OIL πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Κοινοτικό Κατάστημα της Ν. Καρβάλης. Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο το πρόβλημα που υπάρχει στην ασφάλεια του αγωγού που μεταφέρει φυσικό αέριο από τον υποσταθμό στην Β.Φ.Λ. προς τις χερσαίες εγκαταστάσεις της KAVALA OIL. Το πρόβλημα ανέκυψε λόγω της εκτεταμένης διάβρωσης της ακτής από τη θάλασσα και όχι μόνο.
Αυτός ο πολύπαθος αγωγός βρέθηκε λοιπόν χθες στο επίκεντρο της διαβούλευσης των τοπικών αρχών, χωρίς όμως να μπει κανείς στον κόπο να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς που είναι ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Συστήματος Φυσικού Αερίου) και το ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής).
Οι τοπικοί φορείς χθες δήλωσαν, μαζί με τη «διεύθυνση του εργοστασίου» της KAVALA OIL ότι θα σχεδιάσουν την κατασκευή νέου αγωγού και θα απαλλάξουν την ακτή από την παρουσία του, έτσι ώστε να μπορούν να την χαίρονται οι κάτοικοι του οικισμού!!!
Το παράλογο ωστόσο σε αυτή τη συνάντηση είναι ότι οι τοπικοί φορείς κλήθηκαν σε μια σύσκεψη από ένα φορέα που δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο προκειμένου να συζητήσουν για ένα θέμα που δεν τους αφορά, αφού η όποια κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου είναι υπόθεση του ελληνικού δημοσίου και των αρμόδιων  υπηρεσιών του. Επιπλέον, η χρηματοδότηση θα γίνει από τα έσοδα από την πώληση του πετρελαίου, το οποίο όμως δεν τους ανήκει, αφού αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Ενεργειακής!!!