Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

65 λιγότεροι υπάλληλοι στο ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης

Σε απεργία χθες το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος


Τη στήριξή του στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εξέφρασε ο πρόεδρος, Νάσος Μητρόπουλος, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις του «Χ» για τα όσα διαδραματίζονται στο εργασιακό περιβάλλον του ιδρύματος που προδιαγράφεται ζοφερό.

Αναφορικά με τα νέα δεδομένα που εισάγει το Υπουργείο παιδείας για διαθεσιμότητα υπαλλήλων, ο κ. Μητρόπουλος

«Εμείς λύσαμε τον αλγόριθμο που μας απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας και βλέπουμε ότι έχουμε 65 διοικητικούς υπαλλήλους λιγότερους. Άρα, είμαστε ιδανικός προορισμός για να έρθουν νέοι, μετακινούμενοι και διαθέσιμοι υπάλληλοι. Έχουμε, επίσης, τις υποσχέσεις από τους τοπικούς βουλευτές ότι θα πάρουμε επιπλέον υπαλλήλους. Ωστόσο, έχουμε το γνωστό πρόβλημα με τους έκτακτους υπαλλήλους, οι οποίοι από πέρυσι που ήταν 80, φέτος μειώθηκαν στους 8! Δε γίνεται να λειτουργήσει με τόσο λίγο αριθμό το ίδρυμα. Είναι κάτι που το θίξαμε και στην συνεδρίαση των προέδρων των ΤΕΙ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η κυβέρνηση μας ανέφερε ότι πρέπει να το λύσουμε με πανεπιστημιακούς υποτρόφους. Θα το εξετάσουμε, μια και δεν έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και παραμένουμε σε αναμονή».

Ο κ. Μητρόπουλος, με αφορμή το θέμα του αλγορίθμου του Υπ. Παιδείας, που βγάζει λιγότερους υπαλλήλους για το ίδρυμα, υπενθύμισε ότι πριν από δύο χρόνια το ΤΕΙ Καβάλας είχε δεχτεί μια μείωση στην επιχορήγησή του κατά 600.000 ευρώ, σχολιάζοντας αστειευόμενος ότι «γίνονται αυτά».