Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Στα θρανία οι έμποροι



Επιμορφωτικά σεμινάρια στην τουρκική και βουλγαρική γλώσσα καθιερώνει ο Εμπορικός Σύλλγος λόγω του μεγάλου τουριστικού ρεύματος από τις δυο γειτονικές χώρες  

Πολύγλωσσα θα μπορούν να γίνουν από εδώ και στο εξής τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, αφού αποφασίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση η έναρξη επιμορφωτικών
σεμιναρίων στην τουρκική και βουλγαρική γλώσσα το προσεχές διάστημα.
Αυτό κοινοποίησε με δηλώσεις του χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Βασίλης Λεμονίδης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά την παρότρυνση πολλών μελών του Συλλόγου, έχοντας ως δεδομένο το μεγάλο τουριστικό κύμα, το οποίο ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο φέτος το καλοκαίρι από τις δυο γειτονικές χώρες.


Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου έγινε εκτεταμένη αναφορά για τη λειτουργία των καταστημάτων κατά την κυριακάτικη αργία και την πρόταση που θα καταθέσει ο Ε.Σ.Κ. στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, έπειτα από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της 2ας Οκτωβρίου, όπως και το εξώδικο που θα καταθέσουν όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης ενάντια στα «ραβασάκια» που έχει αποστείλει ο Ο.Α.Ε.Ε. στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο επίκεντρο η κουβέντα για το παρεμπόριο

Το παρεμπόριο και τα όσα έλαβαν χώρα στην παραλιακή ζώνη της πόλης με τον σύλλογο ελληνοβουλγαρικής φιλίας απασχόλησε τους εμπόρους στα εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα, με τον κ. Λεμονίδη να υπογραμμίζει ότι «είναι ένα ζήτημα για το οποίο εμείς ως φορέας της αγοράς, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών μας, κινητοποιηθήκαμε άμεσα, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές για να επέμβουν και να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους. Παράλληλα, στείλαμε επιστολή προς τον Ο.Λ.Κ., ζητώντας τα έγγραφα, με τα οποία παραχωρήθηκε ο συγκεκριμένος χώρος και για ποια ακριβώς χρήση. Είχαμε τη διαβεβαίωση από τον δήμο ότι δεν θα υπάρξουν ξανά παρόμοια φαινόμενα και ευχόμαστε πραγματικά να μην ξανασυμβεί. Θέλουμε ενημέρωση, έχουμε αγαστή συνεργασία με τον δήμο Καβάλας και θέλουμε να προχωρήσει και στο μέλλον», κατέληξε ο Β. Λεμονίδης.