Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μεταφορά από το Αστικό ΚΤΕΛ: Οι μαθητές με εισιτήριο

Προσωρινά θα καταβάλλεται το αντίτιμο από τους μαθητές μέχρι της έκδοσης των ειδικών μαθητικών δελτίων, όπως αποφάσισε χθες το Δ.Σ.

 

Την προσωρινή μεταφορά των μαθητών με την καταβολή από μέρους τους του αντιτίμου των 0,60 ευρώ, που αντιστοιχεί στο μειωμένο εισιτήριο, αποφάσισε χθες το μεσημέρι στη συνεδρίασή του το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Ακριβώς, όπως και την περυσινή περίοδο, δηλαδή…

Η λύση αυτή θα είναι προσωρινή, όπως ανέφερε χθες στο «Χ» ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Σίμος Γιοβανάκης, μέχρι της συγκέντρωσης από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας των στοιχείων για τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στο 1ο, 3ο, 5ο Λύκειο και 4ο ΕΠΑ.Λ., σχολεία στα οποία πραγματοποιούν τις μεταφορές τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ.
Εν συνεχεία, θα εκδοθούν τα ειδικά μαθητικά δελτία, με την επίδειξη των οποίων οι μαθητές δε θα καταβάλλουν το αντίτιμο των 0,60 ευρώ της μεταφοράς.
Αντιθέτως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού για τη μεταφορά των παιδιών του Ειδικού Σχολείου γίνεται μέσα

Ο Σ. Γιοβανάκης συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Αρχ. Γρανά όσο και με τον διευθυντή της Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης, Γ. Χεριστανίδη, ενημερώνοντας τους για τις προθέσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, που έγιναν χθες αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Έτσι, από σήμερα οι μαθητές μέχρι νεοτέρας θα πληρώνουν κανονικά εισιτήριο, με τον Σ. Γιοβανάκη να ζητά την επανεξέταση της Κ.Υ.Α., μια και η Καβάλα δικαιούται διαφορετικής μεταχείρισης λόγω μορφολογίας εδάφους και της δυσκολίας που υπάρχει στη μεταφορά των μαθητών.