Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Χρήστος Τσοχαταρίδης: «Με ελάχιστο προσωπικό κάνουμε ότι μπορούμε»


Στο δίκτυο αποχέτευσης στο Παληό στην περιοχή Γλάστρες  χρειάστηκε να επέμβουν τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης

 

Πάνω που τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Καβάλας κατορθώνουν και διορθώνουν τις βλάβες που εντοπίζονται στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στον Δήμο Καβάλας, εμφανίζονται και νέες βλάβες, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι η παλαιότητα του δικτύου και η ελλιπής  συντήρησή του όλα τα προηγούμενα χρόνια το έχουν καταστήσει συνώνυμο της «Λερναίας Ύδρας».Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής η ΔΕΥΑΚ κλήθηκε να διορθώσει μια ακόμα βλάβη, αυτή την φορά σε έναν αγωγό στο κύριο δίκτυο αποχέτευσης, και συγκεκριμένα στην περιοχή «Γλάστρες». Το συνεργείο που μετέβη στην περιοχή αποκατέστησε άμεσα την βλάβη και έτσι αφενός δεν χύθηκαν πολλά λύματα, αφετέρου η καθίζηση που υπέστη το οδόστρωμα επιδιορθώθηκε μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, οι κάτοικοι της περιοχής «εξυπηρετήθηκαν» από το εφεδρικό δίκτυο αποχέτευσης

Όπως τόνισε, μιλώντας στο «Χ», ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Χρήστος Τσοχαταρίδης, «σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ασκήθηκε πίεση στο δίκτυο αποχέτευσης από τα λύματα, με συνέπεια να σπάσει ο αγωγός στις Γλάστρες. Οι βλάβες στο δίκτυο αποχέτευσης είναι σπάνιες, αν και στο σημείο αυτό είχε παρατηρηθεί, πριν από λίγους μήνες, μια άλλη βλάβη, αλλά στο εφεδρικό δίκτυο. Ευτυχώς, βέβαια, που υπήρχε και το εφεδρικό δίκτυο και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών».

Και επειδή τα προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης είναι πολύ συχνά, ο κ. Τσοχαταρίδης ερωτήθηκε για την κατάσταση των δικτύων για τρεις  από τις περιοχές στις οποίες πρόσφατα παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες.

Για την περιοχή του Παληού ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επεσήμανε ότι «το δίκτυο είναι κακοφτιαγμένο, καθώς η μελέτη για την υλοποίησή του βασίστηκε στο πώς θα κατασκευαστεί το δίκτυο και όχι στο πώς θα λειτουργήσει στην πράξη. Έχουμε ολοκληρώσει μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες διαχώρισαν  το δίκτυο σε δυο ζώνες, με όριο τους την οδό Παπαϊωάννου –κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της πίεσης του νερού που διαπερνά το δίκτυο- και πλέον αντιμετωπίζουμε μεμονωμένα συμβάντα, με τα οποία αναμένεται να τελειώσουμε ως το τέλος της εβδομάδας. Με αυτές τις εργασίες ευελπιστώ ότι θα απαλλαγούμε από τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στο δευτερεύον δίκτυο».

Για την περιοχή της Παναγίας, πολλοί κάτοικοι της οποίας είχαν παραπονεθεί παλαιότερα για διαφορετική πίεση νερού στα σπίτια που βρίσκονται ψηλά και χαμηλά στη συνοικία, λόγω των εργασιών σύνδεσης με το νέο δίκτυο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ τόνισε ότι το πρόβλημα έχει πλέον διορθωθεί, ενώ για την ΔΕΠΟΣ (στην οποία οι διακοπές υδροδότησης λόγω βλαβών είναι αρκετά συχνές) ο κ. Τσοχαταρίδης επεσήμανε ότι αυτές οφείλονται στην παλαιότητα του δικτύου ύδρευσης, αν και εξέφρασε την απορία του για την συχνότητα εμφάνισης ζημιών.

Τέλος,  ο κ. Τσοχαταρίδης, ερωτώμενος για το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ, τόνισε ότι «ο αριθμός των εργαζόμενων είναι οριακός, και παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να επιδιορθώσουμε τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Να φανταστείτε ότι αυτή την στιγμή εκκρεμούν 50 ζημιές στο δίκτυο, και όπως καταλαβαίνετε τα συνεργεία κάνουν αγώνα δρόμου».