Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Και άλλα σενάρια…

Καθημερινά βγαίνουν στην δημοσιότητα κάθε λογής υποθέσεις και φήμες για την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Τα σενάρια για τα επεισόδια μιας καθημερινής σειράς θα ήταν πιο λίγα από αυτές τις φήμες…

Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο, το οποίο αφορά τις περιφερειακές εκλογές, στο ψηφοδέλτιο μιας παράταξης θα αναγράφεται μονάχα το όνομα του υποψήφιου περιφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων του. Όχι, δηλαδή, και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, όπως ίσχυσε στις εκλογές του 2010.Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι οι αντιπεριφερειάρχες θα ορίζονται από τον εκλεγμένο περιφερειάρχη (φανταζόμαστε ότι θα προέρχονται από το περιφερειακό συμβούλιο και δεν θα είναι εκτός αυτού).

Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό το σενάριο είναι αρκετά δίκαιο, ισχυριζόμενοι ότι στις προηγούμενες εκλογές οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες δεν “έτρεξαν” τόσο πολύ όσο ο υποψήφιος περιφερειάρχης (περιμένοντας, προφανώς, να κερδίσει η παράταξή τους για να τοποθετηθούν αυτόματα ως αντιπεριφερειάρχες).

Πιθανόν να έχει μια βάση το σκεπτικό αυτό. Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Όσο, μάλιστα, συνεχίζεται αυτή η σεναριολογία, τόσο πιο πολύ θα αυξάνεται ο εκνευρισμός και η αγωνία όλων όσων έχουν εκδηλώσει (ή πρόκειται να εκδηλώσουν) το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους στις επερχόμενες εκλογές.