Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

67χρονος έπεσε στο πηγάδι και σώθηκε


Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Βουτιά 12 μέτρων για 67χρονο

 

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας 67χρονος άνδρας, σήμερα το μεσημέρι, καθώς την ώρα που επιχειρούσε να αντλήσει νερό από πηγάδι στην οδό Τσολάκη βρέθηκε… εντός αυτού!

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, με τον 67χρονο να αντλεί νερό από ένα πηγάδι βάθους 12 μέτρων, το οποίο βρίσκεται στην αυλή εγκαταλειμμένης οικίας, με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για να ποτίσει έναν μικρό κήπο που διαθέτει στο δικό του σπίτι, λίγα μέτρα μακρύτερα. Από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία ο άτυχος άνδρας βρέθηκε από την μια στιγμή στην άλλη μέσα στο πηγάδι. Για καλή του τύχη, ωστόσο, το νερό είχε βάθος 6 μέτρων διαφορετικά το ενδεχόμενο να μην επιζούσε ο 67χρονος από την πτώση ήταν αρκετά μεγάλο.

 

Όπως ήταν φυσικό, το περιστατικό αναστάτωσε τους περίοικους, οι οποίοι κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απεγκλωβίσει τον άτυχο άνδρα. Επί τόπου έσπευσε ένα όχημα της υπηρεσίας, με τους άνδρες του να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κατεβάσουν ένα φορείο εντός του πηγαδιού, να δέσουν πάνω σε αυτό τον 67χρονο και να τον ανασύρουν. Μετά από προσπάθειες που κράτησαν πάνω από μισή ώρα, οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν τον ηλικιωμένο, με τους περίοικους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα ικανοποίησης.

 

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε αμέσως, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρει μονάχα μερικές αμυχές και κάποια ελαφρά χτυπήματα στο κεφάλι.