Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: «Μεγαλύτερη αξιοπιστία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Ο υπεύθυνος τύπου της τοπικής οργάνωσης Καβάλας, Κ. Μορφίδης, αναλύει την πρωτιά της παράταξης της Αριστεράς στις δημοσκοπήσεις

 

 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με μία ποσοστιαία μονάδα έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει το Βαρόμετρο του Σεπτεμβρίου που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% (27,5% στο Βαρόμετρο του Ιουλίου) και η ΝΔ 28% (28,5% τον Ιούλιο).
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 13% (11%), στην τέταρτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 7% (8%) και στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ με 6,5% (7%). Ακολουθούν με 5,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (7%) και η ΔΗΜΑΡ με 2,5% (3%). Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει 8,5% (8%).
Για την άνοδο της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα δημοσκοπικά αποτελέσματα τοποθετήθηκε στο «Χ» ο υπεύθυνος Τύπου του τοπικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης, ο οποίος ανέφερε: «Η πορεία που έχει πάρει η κυβέρνηση και η πολιτική της είναι φθίνουσα, σε αντίθεση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που ενισχύει τις θέσεις του. Όσο περνά ο καιρός, αυτή η πορεία θα έχει πιο έντονα χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση δε θα αντέξει, αφού δεν αντέχει ο λαός σε επιπλέον βάρη, δεν αντέχει μια πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά. Η δική μας πρόταση δικαιώνεται ότι με τα Μνημόνια δεν υπάρχει φως στο τούνελ».


Αναμενόμενη η αύξηση των ποσοστών


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εμφανίζει βελτίωση των δημοσκοπικών ποσοστών του τόσο στην παράσταση νίκης (με ερώτηση που εστιάζει στα δύο κόμματα). Η ΝΔ προηγείται με 46% (53% τον Ιούλιο) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40% (είχε 34% πριν 3 μήνες).

Επίσης, στην ερώτηση «ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, ποιος θα λέγατε ότι είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς, ή ο Αλέξης Τσίπρας;», τον Αντ. Σαμαρά επιλέγει το 35% των ερωτηθέντων (41% τον Ιούλιο) και τον Αλέξη Τσίπρα το 31% (30% τον Ιούλιο). Κανέναν από τους δύο απαντάει το 32% των ερωτηθέντων (27%).
Ο κ. Μορφίδης σημείωσε ότι «είναι λογικό να υπάρξει άνοδος και σε αυτές τις κατηγορίες, καθώς ακουμπάμε ακόμη περισσότερους πολίτες με το πρόγραμμά μας και τις προτάσεις μας. Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες του ελληνικού λαού, αυτές που με τόσο στόμφο είχε υποσχεθεί, αλλά δεν κατάφερε να υλοποιήσει η παρούσα κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι η επόμενη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ο υπεύθυνος Τύπου της τοπικής οργάνωσης απάντησε ότι «όλα εξαρτώνται από το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει την πρωτοπορία και την πρωτοβουλία».
Όσο για το αν είναι έτοιμη η παράταξη του να κυβερνήσει τη χώρα, ο κ. Μορφίδης απάντησε καταληκτικά ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία από την κυβέρνηση δικομματισμού κι έτσι τον αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Η αξιοπιστία αυτή μπορεί να μεταφραστεί και σε μια νίκη στις επόμενες εκλογές».