Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Την ψάχνει με Ντουσέρ ο ΑΟΚ


Μεταγραφικό μπαμ με την περίπτωση του Αργεντινού αμυντικού μέσου θέλει να κάνει η νέα διοίκηση – Προχωράνε οι συζητήσεις με Νούνιες – Εξαιρετικά προσιτές οι τιμές στα εισιτήρια διαρκείας

 

 

Μπορεί η ανησυχία των Καβαλιωτών φιλάθλων να μεγαλώνει, καθώς η μεταγραφική ενίσχυση έστω και στο παραπέντε δεν έρχεται, ωστόσο οι νέοι ιδιοκτήτες και ο Βλάσης Τσάκας ετοιμάζουν μια πολύ μεγάλη κίνηση για τη θέση του αμυντικού μέσου.

Ο λόγος για τον Άλντο Ντουσέρ, τον πρώην αμυντικό χαφ της Λα Κορούνια, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στην ομάδα της Γαλικίας, την εποχή που αυτή μεσουρανούσε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και ήταν μια από τις πιο δυνατές ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ντουσέρ είναι ελεύθερος από τον περασμένο χειμώνα, ενώ στα τέλη του Ιανουαρίου είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Βέροιας. Ωστόσο, η μεταγραφή του δεν ολοκληρώθηκε στη «βασίλισσα του Βορρά», αφού υπήρχε διχογνωμία μεταξύ του μεγαλομετόχου Γιώργου Αρβανιτίδη και του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός χαφ να αποχωρήσει και να παίξει ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνική ομάδα, ώστε να διατηρηθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν έχει αφιχθεί στην Καβάλα ο Χουάν Χοσέ Μπεθάρες, ο Ισπανός αμυντικός μέσος, με τον οποίο τα έχει βρει από μέρες το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των «κυανολεύκων».

Το βιογραφικό του Ντουσέρ πραγματικά ζαλίζει… Γεννημένος στις 22 Μαρτίου 1974, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο επαγγελματικά στη Νιούελς Ολντ Μπόις (γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της) και το 1998 έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι 55 συμμετοχές του και τα 6 γκολ σε δύο σεζόν (1998-2000) δε πέρασαν απαρατήρητα από το επιτελείο της Λα Κορούνια, με την γαλιθιανή ομάδα να βγάζει 13 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2000 για να τον κάνει δικό της.

Στην «Ντέπορ» έπαιξε μπάλα σε υψηλό επίπεδο για επτά χρόνια, με συμπαίκτες όπως οι Βαλερόν, Τζαλμίνια, Τριστάν, Μάουρο Σίλβα, καταγράφοντας 157 συμμετοχές, έγινε διεθνής με την «αλμπισελέστε» και διακρίθηκε για το πολύ δυνατό παιχνίδι του. Μάλιστα, πολλοί θα θυμούνται το πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Ντέιβιντ Μπέκαμ τον Απρίλιο του 2002 σε ματς Λα Κορούνια-Μαν. Γιουνάιτεντ, που παραλίγο να κοστίσει τη συμμετοχή στο Μουντιάλ της Κορέας και της Ιαπωνίας στον Άγγλο σουπερ σταρ.

Μετά τη Λα Κορούνια, για τον Ντουσέρ ακολούθησαν οι Ρ. Σανταντέρ, Σεβίλλη και Εσπανιόλ με γεμάτες σεζόν, ενώ το 2012 πέρασε από την Κύπρο και την Ένωση Παραλιμνίου (για 3 μήνες, έχοντας 8 συμμετοχές), πριν κάνει την αποτυχημένη απόπειρα να παίξει στην Ελλάδα για την ομάδα της Βέροιας.

 

Το «παλεύει» για Νούνιες

Τις προηγούμενες μέρες έγινε γνωστό το ενδιαφέρον του ΑΟΚ για τον 36χρονο φορ, Ροδόλφο Μποδίπο, με θητεία σε πολλές ισπανικές ομάδες, ωστόσο η νέα διοίκηση και ο Β. Τσάκας φαίνεται πως εξετάζουν την περίπτωση του περιφερειακού επιθετικού Αντόνιο Νούνιεζ.

Ο 34χρονος Ισπανός φορ έχει, επίσης, ένα πλουσιότατο βιογραφικό, έχοντας ξεκινήσει το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, ανεβαίνοντας ως τη δεύτερη ομάδα (2001-2003, με 64 παρουσίες και 12 γκολ), για να πάρει μεταγραφή την περίοδο 2004-05 στη Λίβερπουλ, με την οποία στέφθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης στον συγλονιστικό τελικό της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Μίλαν (είχε 18 παρουσίες, εκ των οποίων οι τρεις στο Τσάμπιονς Λιγκ).

Ακολούθησαν οι Θέλτα (2005-2008, με 96 συμμετοχές και 7 γκολ), Μούρθια (2008-2009, με 35 παρουσίες και 1 γκολ), θητεία στην Κύπρο με τον Απόλλωνα Λεμεσού (2009-2012, με 60 εμφανίσεις και 7 γκολ), ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στην Ουέσκα (Β’ Ισπανίας) (55 παρουσίες και 6 γκολ).
Πλέον, οι διαπραγματεύσεις είναι σε τελικό στάδιο και όλα θα κριθούν και από την έκβαση τόσο με τον Άλντο Ντουσέρ.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από το στρατόπεδο του ΑΟΚ, έως την προσεχή Παρασκευή, οι «κυανόλευκοι» θα έχουν ολοκληρώσει τις συζητήσεις, θετικά ή αρνητικά, με πέντε περιπτώσεις έμπειρων ποδοσφαιριστών, μεταξύ των οποίων είναι και ο Σάκης Πρίττας.

 

Υπάρχουν και οι αποχωρήσεις

Οι νέοι διοικούντες τον ΑΟΚ τρέχουν και μια σειρά θεμάτων για την αποσυμφόρηση του ρόστερ, που σήμερα υπερβαίνει τους 33 παίκτες, με πιο πρόσφατη άφιξη αυτή του Τούρκου στόπερ Χακάν Ουκάν. Ο 25χρονος αμυντικός δεν ικανοποιεί και ίσως τελικά η περίπτωσή του να μην προχωρήσει, αφού το δυναμικό των «κυανολεύκων» είναι ήδη υπεράριθμό, ενώ τον δρόμο της εξόδου θα δουν τουλάχιστον άλλοι 4-5 ποδοσφαιριστές.

Σε ότι αφορά τον Γκανέζο φορ Αμπντουλ Ρασίντ και τον στόπερ από τον Νίγηρα Κονάτε, αυτοί θα βρίσκονται στην Καβάλα στις 12 του μήνα, κάτι που σημαίνει ότι δε θα προλάβουν το προσεχές ματς για το Κύπελλο Ελλάδας.

Τέλος, αύριο στις 17.30 στο δημοτικό στάδιο Ελευθερούπολης θα γίνει η πρόβα τζενεράλε του ΑΟΚ με αντίπαλο τον Ορφέα ενόψει της αναμέτρησης για την πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

 

Σε προσιτές τιμές τα διαρκείας

Όπως είχε ενημερώσει εγκαίρως από την προηγούμενη εβδομάδα το «Χ», οι φετινές τιμές των εισιτηρίων διαρκείας θα είναι εξαιρετικά προσιτές για όλα τα βαλάντια, με το νέο διοικητικό καθεστώς να βάζει τα πιο φτηνά εξ αυτών στην τιμή των 40 ευρώ στη θύρα 4. Πολύ καλές είναι οι τιμές και στις υπόλοιπες θύρες του «Ανθή Καραγιάννη», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΠΑΕ Καβάλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη θύρα 4 ο κάτοχος του διαρκείας θα δει τα 13 παιχνίδια πρωταθλήματος με 3 ευρώ ανά ματς, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα φιλικά, αλλά και τα ματς Κυπέλλου. Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ κάνει γνωστά τα εξής: «Ανακοινώνει τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας που θα ισχύσουν για την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-14, για τις εντός έδρας αναμετρήσεις του πρωταθλήματος της Football League και του κυπέλλου Ελλάδος στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών αγώνων. Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας που θα ισχύσουν είναι οι εξής: α). Θύρα 4 (πέταλο) 40 ευρώ. β) Θύρες 1, 11 και 12 (κερκίδα στην παραλία) 60 ευρώ. γ). Θύρες 6, 7 και 8 (κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία) 80 ευρώ. δ). Θύρες 6, 7 και 8 (κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία – τελευταίο διάζωμα) 100 ευρώ. ε) Ενημερώνει ότι οι τιμές των εισιτηρίων που θα ισχύσουν καθ’ όλη την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-14, για τις εντός έδρας αναμετρήσεις του πρωταθλήματος της Football League στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» είναι οι εξής: α). Θύρα 4 (πέταλο) 10 ευρώ. β) Θύρες 1, 11 και 12 (κερκίδα στην παραλία) 15 ευρώ. γ). Θύρες 6, 7 και 8 (κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία) 25 ευρώ. Παράλληλα κάνει γνωστό ότι, οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας, αλλά και των εισιτηρίων που θα ισχύσουν την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-14, θα ισχύσουν και για τις γυναίκες, ενώ η είσοδος για μαθητές ηλικίας μέχρι 15 ετών θα είναι δωρεάν με την επίδειξη της μαθητικής ταυτότητας. Ειδικές τιμές στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας θα ισχύσουν για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και μέλη των Κ.Α.Π.Η. Για προεγγραφές οι ενδιαφερόμενοι φίλαθλοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και στο τηλέφωνο 2510-836.403, από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013».