Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Επί ποδός η Διεύθυνση Υγείας

Αρχίζουν αυστηροί έλεγχοι από τον Οκτώβριο σε κυλικεία και στους χώρους των σχολείων της Καβάλας 

 

Εντατικούς ελέγχους στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ξεκινά από τις αρχές Οκτώβρη η Διεύθυνση Υγείας, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την τήρηση των κανόνων υγιεινής στα κυλικεία, όπως και στο σύνολο των κτηριακών υποδομών των σχολείων.
Μιλώντας στο «Χ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την υπηρεσία μας. Είναι μια χρονιά που έχουμε την αλλαγή στην υγειονομική διάταξη για τα επιτρεπόμενα είδη των κυλικείων. Θα δώσουμε μεγάλη βάση στο θέμα της ποιότητας των τροφίμων, με μεγάλη αυστηρότητα, καθώς επιβάλλεται να είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές των σχολείων μας τρώνε αυτά που πρέπει κι όχι άχρηστα φαγητά. Ταυτόχρονα, θα εξετάσουμε την καθαριότητα των χώρων και τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στα σχολεία».

Σχετικά με το αν τηρούνται οι κανόνες που θέτει η Διεύθυνση Υγείας, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν σημαντικές παραλείψεις, «όμως πέρα από τα κυλικεία, που λειτουργούν με ευθύνη αυτών που τα ανέλαβαν, υπάρχει το θέμα του κτηριακού των σχολείων που πρακτικά εντάσσεται στις αρμοδιότητες των δήμων. Ελπίζω οι δήμοι να μην κάνουν περικοπές στις συντηρήσεις σε τουαλέτες, στις μυοκτονίες που πρέπει να κάνουν κάθε χρόνο, αλλά και στη θέρμανση, αφού αφορά υγεία παιδιών».

Παρά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, οι έλεγχοι θα γίνουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας, τουλάχιστον από μια φορά, εκτός έκτακτων περιστατικών.