Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΠΕΛΛΟ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ: Μισή χαρά, μισή λύπη

Προκρίσεις για Ακροπόταμο και Ορφέα, αποκλεισμοί για Νέστο και Βυζάντιο στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής


 

Δύο προκρίσεις και δύο αποκλεισμοί ήταν ο απολογισμός των καβαλιώτικων ομάδων στο νεοσύστατο Κύπελλο Γ’ Εθνικής, που ξεκίνησε την Κυριακή. Ο Άρης Ακροποτάμου διατήρησε τις πελατειακές σχέσεις με τον Έβρο Σουφλίου, κερδίζοντας τον εκτός έδρας με 1-0, ενώ ο Ορφέας χρειάστηκε την παράταση και δύο στημένες φάσεις για να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλή Αμπελοκήπων.
Στο Κοκκινόχωμα, ο Διγενής Λακκώματος, όντας καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού νίκησε με 1-0 το Βυζάντιο, που έχασε πέναλτι με τον Μιχαηλίδη στο 87’, ενώ ο Νέστος υπέκυψε στον Εύοσμο, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από τον Αγροτικό Αστέρα.

 

Πέρασε με 1-0 ο Άρης Ακροποτάμου μέσα στο Σουφλί

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Σακκόπουλο, ο οποίος επέστρεψε μετά από το πέρασμά του στην ΑΕΚ, ο Άρης Ακροποτάμου έφυγε με τη νίκη-πρόκριση από τον Έβρο Σουφλίου με σκορ 1-0 και θα υποδεχθεί τον προσεχή Οκτώβριο τον Κιλκισιακό για τη 2η αγωνιστική του Α’ γύρου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Ο Σακκόπουλος στο 35’ πήρε όμορφη κάθετη πάσα από τον Καραγιαννίδη κι αφού πέρασε τον τερματοφύλακα Παμπορίδη σημείωσε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα ο ίδιος παίκτης είχε δυνατό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι.

 

Οι συνθέσεις: Έβρος Σουφλίου: Παμπορίδης, Αντωνιάδης, Κατρανίτσας, Γεωργόπουλος, Λίτσιος, Τρίχας, Μεμέτ, Ευφραιμίδης, Μεμούρης (46’ Λαζαρίδης), Γιαννακτσίδης (60’ Θεοδωρίδης), Καμπιώτης.

Άρης Ακροποτάμου: Χατζηνικολής, Ρετσινάς, Κάμπατζης, Τσέπα, Σεφερίδης, Δρούζας (88’ Σολακίδης), Φίλων (70’ Σαϊνίδης), Καραγιαννίδης, Δούμπλατζης (62’ Αποστολίδης), Σακκόπουλος, Παπαδόπουλος.

 


Κόστισε το χαμένο πέναλτι του 87’

Πού διαφορετική εξέλιξη θα μπορούσε να έχει το παιχνίδι στο Κοκκινόχωμα, αν στο 87’ ο Μιχαηλίδης ευστοχούσε στο πέναλτι που ό ίδιος κέρδισε. Στο ντεμπούτο του Στέλιου Κατρακυλάκη στον πάγκο, το Βυζάντιο δεν τα κατάφερε απέναντι στον Διγενή Λακκώματος και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα της Χαλκιδικής, όντας καλύτερη στο α’ μέρος, προηγήθηκε με τον Παπαποστόλου στο 43’ (είχε δοκάρι στο 35’), όμως στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν τις φάσεις να φτάσουν στο γκολ με Μπρατσιάνι, Τσίλογλου, Μιχαηλίδη, Κωνσταντινίδη και Σαουλίδη, ωστόσο στη μεγαλύτερη ευκαιρία, αυτή του πέναλτι στο 87’, ο Μιχαηλίδης είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και το 0-1 να μένει ως το τέλος.

Συνθέσεις: Βυζάντιο: Σουμουλίδης, Κωνσταντινίδης, Προβατίδης, Μπατάκογλου, Παυλίδης, Αϊβάζης (46’ Τσορμπαντζής), Σπυρίδης, Τσίλογλου (70’ Μιχαηλίδης), Σαουλίδης, Καπνόπουλος (63’ Πτηνόπουλος), Μπρατσιάνι.

Διγενής Λακκώματος: Παπαβασιλείου, Σαραγιώτης, Λαμπερνάκης, Τουλκερίδης, Σπανός, Γεωργιάδης(74’ Μανώλης), Δραγανίδης, Στασινόπουλος (67’ Κωστικίδης), Μαραμπαϊδης, Μιχάλης, Παπαποστόλου (83’ Αθανασιάδης).

 

Στην παράταση ο Ορφέας

Την ημίωρη παράταση χρειάστηκε ο Ορφέας στην Ελευθερούπολη για να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλή Αμπελοκήπων. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν πως διαθέτουν ένα πολύ καλά οργανωμένο σύνολο και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Νίκου Καραμπιμπερη.

Ο Ορφέας, που αγωνίστηκε χωρίς πέντε βασικούς παίκτες, προηγήθηκε στο 57’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βλάχου και κεφαλιά του Τσαμπέγια, όμως στο 73’ μετά από σέντρα του Παπαϊωάννου, ο Αλεξόπουλος με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση, όπου εκεί φάνηκε η καλή δουλειά του Αγγ. Κυρανούδη στην εκγύμναση. Ο Ορφέας είχε περισσότερες ανάσες και στο 107’ από κόρνερ Ευθυμιάδη ήρθε το αυτογκόλ από τον Δαδάνα για το 2-1, ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 118’ ο Βλάχος με πέναλτι, παράβαση που κέρδισε ο Παπαδάτος από τον Σακαλή.

Οι συνθέσεις: Ορφέας: Βαρδαβούλιας, Κεχαγιάς, Φιλιππίδης, Γ. Ελευθεριάδης, Κ. Ελευθεριάδης, Κωνσταντινίδης, Σάσσος (52’ Ευθυμιάδης), Σταματόπουλος, Πασχαλίδης (46’ Τσαπέγια), Βλάχος, Σαββατιανός (75’ Παπαδάτος).

Ηρακλής Αμπελοκήπων: Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης (80’ Δαδάνας), Γκιαούρης, Χατζηπαπαδόπουλος, Σακαλής, Καρατζόγλου (60’ Ξανθόπουλος), Παπαϊωάννου, Αλεξόπουλος, Χάψας, Σγκούρι, Ζιρίδης (66’ Νικολίτσας).

 

Αγροτικός Αστέρας- Νέστος 3-1

Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο Νέστος Χρυσούπολης στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα και είπε «αντίο» στη συνέχεια του θεσμού. Οι παίκτες του Θ. χατζηαθανασίου ήταν καλύτεροι στο πρώτο τέταρτο, όμως δεν έκανα γκολ τις ευκαιρίες και το πλήρωσαν, καθώς ο Αθανασιάδης με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0, ενώ 58’ ο Παπαδόπουλος με φάουλ και λάθος εκτίμηση του Αμουτζάκη σημείωσε το 2-0. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 80’ μετά από σέντρα του Χαριτίδη και πλασέ του Μαχαιρούδη, ενώ στο 87’ ο Τσοσκούν έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Συνθέσεις: Αγροτικός Αστέρας: Ταταρίδης, Χατζηλιάδης, Κουκουλέκης (64 Χουνουζίδης), Καραντασιάδης, Βαφέας, Γεωργιάδης, Βελλίνης, Σαμουηλίδης, Μπεκιάρης (66’ Κρυστάλλης), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης (77’ Μπαμπατζίκος).

Νέστος Χρυσούπολης: Αμουτζάκης, Μπουντακίδης, Αϊβάζογλου, Μανούκος (46’ Ελευθεριάδης), Παυλακάκης, Εμμανουηλίδης (76’ Τσάκωνας), Δεσύλλας, Χαριτίδης, Μαχαιρούδης, Τσέκος, Πεχλιβανίδης (46’ Τσοσκούν).
 
ΦΩΤΟ: Λάσκαρης Τσούτσας