Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Αγιασμός εν μέσω απεργιών

Αν και ο τίτλος αυτός θα μπορούσε να ταιριάξει απόλυτα με τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα σχολεία, εντούτοις αναφέρεται στον χτεσινό αγιασμό του δικαστικού μεγάρου Καβάλας εν όψει της νέας δικαστικής χρονιάς.
Ένας αγιασμός που πραγματοποιήθηκε εν μέσω της διήμερης απεργίας που ξεκίνησαν, χτες, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικηγόροι –στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες σε ολόκληρη την χώρα.

Κοινή συνισταμένη όλων όσων παραβρέθηκαν στον αγιασμό ήταν ότι η φετινή δικαστική χρονιά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους όσους ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθανάσιου Αθανασίου ότι οι συνάδελφοί του είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην δικηγορία, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την άλλη, ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Δημήτρης Μπακόλας στάθηκε –εκτός από την διαθεσιμότητα- στα δομικά προβλήματα που παρουσιάζει το κτίριο, ιδίως όταν βρέχει.