Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ν.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επιτυχημένες οι δύο διοργανώσεις του Ν.Ο.Κ.


Το 9ο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας «Φίλιππος Κεφαλάς» και το 6ο Κύπελλο Ανάπτυξης διοργάνωσε ο Όμιλος Καβάλας στον κόλπο της Καλαμίτσας

 

Το 9ο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας «Φίλιππος Κεφαλάς» και το 6ο Κύπελλο Ανάπτυξης διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου στον κόλπο της Καλαμίτσας.
Οι διοργανωτές ανέφεραν στην επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου: «Μια επιτυχημένη από κάθε άποψη διοργάνωση έφερε σε πέρας ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου. Ο ετήσιος αγώνας αγωνιστικής ιστιοπλοΐας optimist, Laser και, για πρώτη φορά, σκαφών κατηγορίας 470, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Ναυτικών ομίλων της Β. Ελλάδος, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, κλείνοντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο την θερινή περίοδο των αγώνων.

Στον αγώνα συμμετείχαν 41 σκάφη τύπου optimist, 11 σκάφη τύπου Laser 4.7 και 4 σκάφη 470 τα οποία έχουν πλήρωμα 2 ατόμων. Παράλληλα με τον αγώνα διοργανώθηκε και το 6ο Κύπελλο Ανάπτυξης, το οποίο αφορά μικρούς αθλητές σκαφών optimist, που έχουν γεννηθεί μετά το 2003 και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ιστιοπλοΐα.

Πρόεδρος της επιτροπής αγώνα ήταν ο κ. Πινιάρης Θανάσης ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος συνετέλεσε στην άψογη διοργάνωση του αγώνα. Ταυτόχρονα ο καιρός φέτος ήταν με το μέρος μας, με άψογες συνθήκες ανέμου, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν και οι 8 ιστιοδρομίες που ήταν προγραμματισμένες για τις δύο ημέρες.

Εκτός από τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, το παρών έδωσαν οι αθλητές/ αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, του Ι.Ο.Κ. Δήμου Παγγαίου, του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Θεσσαλονίκης, του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης από Θεσσαλονίκη, του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, του Ο.Ε.Α. & Ν.Α. Βόλου, και του Ν.Ο. Βόλου «Αργοναύτες». Όλοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το τέλος των αγώνων βρήκε τους αθλητές του ΝΟΚ με τα εξής αποτελέσματα:

 

6ο κύπελλο ανάπτυξης

Χαραλαμπίδου Μαίρη, 1η θέση και χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια 2005 και μικρότερα

Καχέλου Θέλμα, 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στα κορίτσια 2003 και μικρότερα και 2η θέση στα κορίτσια 2005 και μικρότερα

Αντωνιάδης Κίμων, 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στα αγόρια 2003 και μικρότερα

 

9ο Κύπελλο Φίλιππος Κεφαλάς

Στη Κατηγορία optimist: Μαρδύρη Ειρήνη, 2η θέση στις κορασίδες και ασημένιο μετάλλιο, Κεραμιδά Λίλα, 3η θέση στα κορίτσια και χάλκινο μετάλλιο, Αντωνιάδης Κίμων, 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στους παίδες, Γερούδης Κώστας, 4η θέση στα αγόρια, Μαρδύρης Απόστολος, 5η θέση στα αγόρια, Παρασκευόπουλος, 9η θέση στα αγόρια, Πηγαδάς Αλέξανδρος, 14η θέση στα αγόρια, Προκοπίου Αναστασία, 7η θέση στις κορασίδες, Χαραλαμπίδου Μαίρη, 9η θέση στις κορασίδες και το κύπελλο της μικρότερης αθλήτριας με ημ/νια γέννησης 30/4/2006, Καχέλου Θέλμα, 10η θέση στις κορασίδες, Τζούμα Δέσποινα, 11η θέση στις κορασίδες.


Στην κατηγορία Laser 4.7: Λαγουδάρης Θανάσης, 11η θέση.

Στην Κατηγορία 470: Κυβερνήτης Αθανασιάδης Θάνος, - Πλήρωμα Σαγώνας Χρήστος, 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο

Κυβερνήτης Πασχαλέρης Βαγγέλης - Πλήρωμα Μαραντίδης Μπάμπης, 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο.

Να ευχαριστήσουμε τον χορηγό της διοργάνωσης, τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της κ. Σχοινάκη Στέλιο που ήταν δίπλα μας σε ό,τι χρειαστήκαμε και την ταβέρνα ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ που υποστηρίζει πάντα τις διοργανώσεις μας. Σημαντικές ήταν και οι προσφορές του Γιαννακούδη Θόδωρου που διέθεσε το σκάφος του για σκάφος επιτροπής αγώνα και του Μανίτσα Σταύρου που ήταν παρών με το σκάφος του για το στήσιμο του στίβου. Φυσικά ευχαριστούμε και όλα τα μέλη των επιτροπών που βοήθησαν για την άψογη διοργάνωση καθώς και τις μητέρες των αθλητών που φρόντισαν για τα εδέσματα στην τελετή απονομής των κυπέλλων».