Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Εξαιρούνται της απόλυσης!!!

Μήτρα παραγωγής των πιο απίθανων πραγμάτων είναι το Υπουργείο Οικονομικών, ίσως θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει και ως υπουργείο μνημείο της ανθρώπινης βλακείας. Ιδού τι ετοιμάζουν. Θα απολύσουν 595 καθαρίστριες που εργάζονται στις υπηρεσίες των Δ.Ο.Υ. με τετράωρη απασχόληση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Ωστόσο επειδή δεν θέλει η ηγεσία του υπουργείου να είναι ανάλγητη, θα εξαιρέσει όσες εργαζόμενες είναι ανάπηρες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67%!!!

Με αυτό το ποσοστό κρίνονται όσοι δεν είναι ικανοί προς εργασίας οπότε είτε συνταξιοδοτούνται είτε λαμβάνουν κάποιο προνοιακό επίδομα για να μπορούν να ζήσουν. Όπως καταλαβαίνετε αναφερόμαστε σε άτομα είτε με βαριές αναπηρίες ή βαριές παθήσεις, καρκίνους, καρδιαγγειακά νοσήματα κ.λ.π. Άρα ανίκανα για εργασία!!! Έχουμε την εντύπωση ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε ένα τέτοιο άτομα ανάμεσα στις 595 καθαρίστριες οπότε το ανακοίνωσαν απλά για να το πουν.

Πάντως τώρα που δεν θα έχουν καθαρίστριες μια λύση είναι να εφαρμοστεί στις Δ.Ο. Υ. πρόγραμμα ανακύκλωσης των πάντων. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας ήδη ξεκίνησαν να ανακυκλώνουν.