Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΟΚ: Μένει μέχρι να φύγει

Διάψευση από Β. Τσάκα στο «Χ» για αντικατάσταση Φέρνερ, ωστόσο είναι ειλημμένη η απόφαση για αλλαγή προπονητή στον ΑΟΚ – Δεν παίζει το όνομα του Αλεξανδρή – Κρούση για επιστροφή Ν. Παπαδόπουλου

 
 

Λένε πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και μάλλον ταιριάζει γάντι στην προπονητολογία που ξεκίνησε από χθες το πρωί στον ΑΟΚ, μετά την ήττα και τον αποκλεισμό των «κυανολεύκων» από τη συνέχεια του Κυπέλλου στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση με σκορ 2-3.
Ο Γερμανός Ντίτχελμ Φέρνερ πρέπει να θεωρείται ήδη προπονητής με ημερομηνία λήξης, παρόλο που ο Βλάσης Τσάκας, εκπρόσωπος της νέας διοίκησης της ΠΑΕ Καβάλας, με δήλωσή του στο «Χ» ανέφερε ότι «δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα για την αντικατάσταση του κ. Φέρνερ, ο οποίος παραμένει στον πάγκο της ομάδας μας».
Ωστόσο, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση… Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», από χθες το πρωί έγινε ήδη κρούση στον πρώην τεχνικό του ΑΟΚ, τον Νίκο Παπαδόπουλο, με τον Κιλκισιώτη τεχνικό να αποφεύγει να απαντήσει θετικά και να επιστρέψει στον ΑΟΚ, μια και περιμένει πρόταση από ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, για τον οποίο ο Β. Τσάκας έχει τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Το όνομα που δεν παίζει σε καμία περίπτωση τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αυτό του Αλέξη Αλεξανδρή, ο οποίος δεν πρόκειται να κάτσει στον πάγκο της Καβάλας, τουλάχιστον με τον Β. Τσάκα στα διοικητικά πράγματα παρόντα.

 

Προβληματισμός για την εμφάνιση του α’ μέρους

Η εικόνα του ΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή που ανάγκασε τους ανθρώπους της νέας διοίκησης να εγείρουν θέμα αλλαγής προπονητή, πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Ο ΑΟΚ έμοιαζε με συνονθύλευμα στα πρώτα 45 λεπτά κι αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας Γιαννίκογλου, τότε το σκορ θα ήταν πολύ υψηλότερο, με τους παίκτες της Καρδίτσας να κάνουν πάρτι μεσοεπιθετικά.

Στο ημίχρονο, μετά τις αλλαγές από την τεχνική ηγεσία, η εικόνα αυτή άλλαξε (οι κακές γλώσσες λένε ότι οι αλλαγές δεν έγιναν από τον Φέρνερ), ο ΑΟΚ συμμάζεψε την άμυνα του κι όχι μόνο αυτό, αλλά έφτασε στην ισοφάριση. Μάλιστα, αν δεν ήταν η φάση του 83’ και το χέρι του Κουρέλα, από το οποίο ήρθε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, οι «κυανόλευκοι» ίσως να κατάφερναν κάτι καλύτερο στην παράταση.

Πλέον, δεν υπάρχει λόγος η ομάδα να σταθεί σε αυτό το αποτέλεσμα, η τεχνική ηγεσία (όποια κι αν είναι αυτή) θα πρέπει να εντάξει όσο πιο γρήγορα γίνεται τους Πρίττα, Κονάτε, Γκέρα (όλοι τους παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα), στο αρχικό σχήμα, ώστε ο ΑΟΚ να θυμίζει ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις κάτι από το φετινό πρωτάθλημα της Football League.

 

Επαναξιολόγηση σε ένα μήνα για τους «διαχειριστές»

Με εντάσεις, αλλά συμφωνία τελικά δύο εκ των τριών μετόχων να προχωρήσει η ομάδα με τους υπψήφιους επενδυτές στη διοίκησή της από εδώ και στο εξής ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το συμβούλιο των μετόχων της ΠΑΕ Καβάλας.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή το Δ.Σ. της ΠΑΕ, κατά την οποία δεν αποφασίστηκε ποια θα είναι η στάση που θα τηρηθεί, για να φτάσουμε τελικά στο Σάββατο, όπου πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις.

Ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Τσοκτουρίδης ανέφερε ότι υπάρχει αδυναμία από την προηγούμενη διοίκηση για να καλύψει τα έξοδα της ομάδας, γι’ αυτό και αποδέχθηκε την πρόταση των υποψήφιων επενδυτών για το μάνατζμεντ της ΠΑΕ Καβάλας για δύο χρόνια και τη συμμετοχή τους στο νέο διοικητικό συμβούλιο.
Παίρνοντας τον λόγο ο Χαράλαμπος Κουφατζής, αρχικά ήταν αντίθετος στην επιλογή αυτή, προτείνοντας ως λύση την προσφυγή στο Πρωτοδικείο, κάτι που συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις των ανθρώπων του Ερασιτέχνη.
Έπειτα από πολύωρη συζήτηση, τελικώς ο Χ. Κουφατζής δέχθηκε ο ΑΟΚ να προχωρήσει σε αυτή τη νέα κατάσταση, ενώ ο Ερασιτέχνης ψήφισε «παρών», μεταθέτοντας το βάρος για τη μεταβίβαση (μελλοντικά) της ΠΑΕ στους Γ. Τσοκτουρίδη και Χ. Κουφατζή, που κατέχουν το 55% (48% και 7% αντίστοιχα).
Όπως ανέφερε χθες στο «Χ» ο γραμματέας του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, Βασίλης Βακιρτζής, «στην συνέλευση μετόχων του Σαββάτου, έπεσαν δύο προτάσεις στο τραπέζι, αυτή του Πρωτοδικείου και η παραχώρηση του μάνατζμεντ. Η τρίτη πρόταση κάποιων νοσταλγών, για παραμονή της προηγούμενης διοίκησης δε συζητήθηκε, αφού λεφτά δεν υπάρχουν, με τους δύο περυσινούς βασικούς χρηματοδότες να έχουν δηλώσει πως δεν μπορούν να παραμείνουν. Η λύση του πρωτοδικείου απορρίφθηκε από τον Ερασιτέχνη, μια και είναι πολύ αργά κι αν χρειαζόταν να γίνει, τότε έπρεπε να κινηθούμε από το καλοκαίρι. Τότε, όμως, ακούγαμε για μεγάλους χορηγούς και πολλά άλλα, την ώρα που η ΠΑΕ δεν είχε κάνει ούτε αίτηση συμμετοχής.

Για την παραχώρηση του μάνατζμεντ, o ερασιτέχνης ψήφισε “παρών” γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο ακόμα σε ότι αφορά τους διαχειριστές, αλλά και σαφείς όροι διοικητικού/οικονομικού πλάνου στο συμφωνητικό. Σε ένα μήνα από τώρα θα γίνει αξιολόγηση της διοίκησης που θα προκύψει από τη συνέλευση μετόχων. Προσωπικά, βλέπω κάποια θετικά σημάδια στον οικονομικό τομέα, αλλά χρειάζεται καιρός για να πεισθούμε για τις αλλαγές. Μας έχουν γίνει συνήθεια οι φουρτούνες».