Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

JUMPO: Δεν θα πουλάει σοκολατοειδή μέχρι νεοτέρας

Σε αναμονή βρίσκονται τόσο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Καβάλας όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Καβάλας μετά την προέγκριση που δόθηκε, την Δευτέρα, στο πολυκατάστημα Jumbo για την πώληση σοκολατοειδών και άλλων τροφίμων. Η αναμονή έχει να κάνει με το γεγονός ότι η προέγκριση, όπως εξηγούν στο “X” τόσο ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας Παναγιώτης Αρσονιάδης όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θεόδωρος Παπαδόπουλος, δίνει απλά την δυνατότητα στο Jumbo να προσκομίσει τα κατάλληλα έγγραφα ώστε να λάβει την σχετική άδεια.

 

Αρσονιάδης: Δεν ξέρω αν ήταν αναμενόμενη η απόφαση

 
Σχετικά με την απόφαση και το σκεπτικό έκδοσής της, o κ. Αρσονιάδης επισημαίνει ότι “Ειλικρινά δεν ξέρω αν ήταν αναμενόμενη ή όχι. Απλώς εγώ ξαφνιάζομαι με το ότι ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θεόδωρος Μουριάδης, ο οποίος είναι και πολιτικός προϊστάμενος της πολεοδομίας, ψήφισε ‘παρών’. Η εντύπωση που μου δόθηκε, προσωπικά, είναι ότι κάποια πράγματα δεν στέκουν. Από την στιγμή που ο νόμος στον οποίον βασίστηκε ο ιδιώτης μηχανικός για να προσκομίσει το έγγραφο ρύθμισης του κτιρίου έχει ψηφιστεί εδώ και 2 χρόνια, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο δεν παρουσιάστηκε το έγγραφο αυτό και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Το θέμα, πάντως, είναι ότι χρησιμοποιούν τον νόμο περί νομιμοποίησης αυθαιρέτου για να πάρει το πολυκατάστημα άδεια για να πουλάει σοκολατοειδή. Όμως το ίδιο το κτίριο δεν είναι αυθαίρετο. Κατασκευάστηκε νόμιμα και έχει νόμιμη άδεια από την πολεοδομία και από την διεύθυνση βιομηχανίας της ΠΕ Καβάλας σαν βιοτεχνία. Το μόνο θέμα με το κτίριο είναι ότι η άδεια που διαθέτει δεν επιτρέπει την πώληση προϊόντων, κάτι βέβαια που ξέραμε από την αρχή. Από πότε ένα έγγραφο νομιμοποίησης αυθαιρέτου νομιμοποιεί και την λειτουργία ενός καταστήματος;
Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν θέλουμε να μην λειτουργεί το Jumbo. Το μόνο που επιθυμούμε και επιδιώκουμε είναι να λειτουργεί νόμιμα το πολυκατάστημα. Άπαξ και λειτουργεί νόμιμα ας πουλάει ότι θέλει. Αρκεί, όμως, να λειτουργεί με άδεια. Εμένα, σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρει να μην υπάρχουν καταγγελίες από επαγγελματοβιοτέχνες της Καβάλας. Και καταγγελίες δεν θα υπάρχουν αν και εφόσον το πολυκατάστημα λειτουργεί νόμιμα”

 
Παπαδόπουλος: Είναι μια απλή προέγκριση


Το ζήτημα αυτό τέθηκε και στον κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο οποίος θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά την προέγκριση. Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι: "Εμείς το μόνο που δώσαμε στο Jumbo ήταν απλά μια προέγκριση, η οποία δεν ισοδυναμεί με άδεια λειτουργίας καταστήματος. Απλά εμείς επιτρέψαμε στο Jumbo να ξεκινήσει την προετοιμασία του ώστε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα και να τα προσκομίσει στην διεύθυνση καταστημάτων του δήμου Καβάλας (και όχι η επιτροπή ποιότητας ζωής) για να παραλάβει την οριστική έγκριση. Με άλλα λόγια, αν το Jumbo βάλει αυτή την στιγμή σοκολατοειδή και άλλα τρόφιμα θα είναι παράνομο"