Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

AOK: Νηνεμία στο θέμα προπονητή

Κόπασε ο θόρυβος για αντικατάσταση του Φέρνερ, που παραμένει υπ’ ατμόν - «Βγάζουν μάτια» Κονάτε-Γκέρα - Φιλικό με Βατανιακό

 

 
Μετά την μίνι αναταραχή που προκλήθηκε από τον αποκλεισμό του ΑΟΚ από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας και την έντονη φημολογία για αντικατάσταση του Ντίτχελμ Φέρνερ, χθες τα… νερά ήταν πιο ήρεμα, με τον Βλάση Τσάκα, πάντως να συνεχίζει να χτενίζει την αγορά των προπονητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από τα Βαλκάνια, αφού ο Γερμανός τεχνικός μάλλον μετράει μέρες ή καλύτερα έχει διορία μέχρι το επόμενο στραβοπάτημα.
Τα ονόματα που έχουν προταθεί στον εκπρόσωπο των νέων επενδυτών είναι ουκ ολίγα. Από τον ελλαδικό χώρο προσεγγίστηκε (χωρίς αποτέλεσμα) ο Νίκος Παπαδόπουλος, πρώην προπονητής του ΑΟΚ, ο Άγγελος Ανστασιάδης, ενώ στάση αναμονής τηρείται για την περίπτωση του Παύλου Δερμιτζάκη, εφόσον αυτός λύσει τη συνεργασία του με τον ΟΦΗ.
Από την ξένη αγορά, στον ΑΟΚ προτάθηκαν δύο προπονητές από τη Σερβία, ο γνωστός μας, Ντράγκαν Όκουκα, ο οποίος είχε περάσει από τους «κυανόλευκους» στις αρχές της περιόδου 2010-11, πριν αντικατασταθεί από τον Χένρικ Κάσπερτσακ και ο Βέλικο Ντόβενταν, ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερες περγαμηνές.

Ο Φέρνερ μένει σίγουρα σε πρώτη φάση μέχρι την πρεμιέρα με τον Ηρακλή (όποτε κι αν αυτή διεξαχθεί), όμως σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος μάλλον θαπάρει το πρώτο αεροπλάνο της επιστροφής για την πατρίδα του.

 

«Βγάζουν μάτια» στην προπόνηση Κονάτε-Γκέρα

 

Με μια απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των «κυανολεύκων», δύο(;) εβδομάδες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα της Football League.

Ο Ντ. Φέρνερ τσεκάρει καθημερινά αρκετούς από τους παίκτες του σε νέες θέσεις, πειραματιζόμενος για τις πολλές ανορθογραφίες που είδε στο ματς με την Καρδίτσα.

Χρόνος υπάρχει για διορθώσεις και ειδικότερα στα κενά που υπάρχουν στην άμυνα. Με την έλευση του Κονάτε, ο 72χρονος προπονητής δοκίμασε τον Γκαρακλίδη σε ρόλο δεξιού μπακ, αφού δείχνει να μην έχει εμπιστοσύνη στον Ρεβυθόπουλο.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις «κλέβουν» τις τελευταίες ημέρες τα νέα αποκτήματα. Κι αν για τον Σάκη Πρίττα υπήρχαν θετικές εντυπώσεις, για τους Κονάτε και Εμίλιο Γκέρα δεν ήταν γνωστά και πολλά πράγματα, με τους δύο παίκτες να συστήνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους συμπαίκτες τους, ξεχωρίζοντας από τις πρώτες κιόλας μέρες.

Για τον Κονάτε λέγεται ότι είναι μια πιο… αδύνατη έκδοση του Ντουγκλάο, μια φιγούρα που δεσπόζει στον χώρο της άμυνας λόγω σωματοδομής, ενώ είναι καλός και με την μπάλα στα πόδια.

Για τον δε Γκέρα, ο Ισπανός φορ έχει απασχολήσει αρκετά τους τρεις τερματοφύλακες του ΑΟΚ μέχρι στιγμής, δείχνοντας να έχει καλή επαφή με τα δίχτυα και πολλούς να αναρωτιούνται πως αυτός ο παίκτης δε βρήκε καλή πρόταση και να παραμείνει τουλάχιστον στη Σεγούντα Ντιβιζιόν.

 

Σε πρώτο πλάνο και τα διοικητικά

 

Μπορεί να θεωρείται δεδομένη η παρουσία των νέων επενδυτών στην ΠΑΕ Καβάλας και τον Γιώργο Τσοκτουρίδη να έχει περάσει σε δεύτερο ρόλο, έχοντας παραχωρήσει τη διαχείριση στον Βλ. Τσάκα και τους συνεργάτες του, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος περιμένει να τηρηθούν ορισμένες από τις προϋποθέσεις που έθεσε ο ίδιος για να γίνει η μετάβαση στη νέα εποχή, όπως η συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλά και η καταβολή των χρημάτων για την εγγυητική της ΠΑΕ, η οποία λήγει στις 31/12/2013, που ανήκει στον Γ. Τσοκτουρίδη ο οποίος ο ίδιος έβαλε τα χρήματα.

 

Φιλικό με Βατανιακό

 

Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο υποχρέωσε το προπονητικό τιμ να αναζητήσει ομάδα για να δώσει ένα φιλικό παιχνίδι, στην προσπάθεια να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι «κυανόλευκοι» και πριν τη δύσκολη πρεμιέρα με τον Ηρακλή στο «Ανθή Καραγιάννη».

Ο αντίπαλος αυτός βρέθηκε και θα είναι ο Βατανιακός, από τον οποίο θα φιλοξενηθεί ο ΑΟΚ στην Κατερίνη το προσεχές Σάββατο και ώρα 17.00, το οποίο πιθανότατα θα είναι και το τελευταίο φιλικό της καβαλιώτικης ομάδας πριν το εναρκτήριο λάκτισμα της Football League.