Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Πρεμιέρα με Πειραιά για τις γυναίκες στην Α1


Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της σεζόν 2013-2014

 

Το πρόγραμμα των αγώνων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της σεζόν 2013-2014 ανακοίνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ύστερα από τη διενέργεια της σχετικής κλήρωσης.
Οι διοργανώσεις αρχίζουν το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου και μάλιστα η Α1 εθνική
κατηγορία των γυναικών περιλαμβάνει στο εναρκτήριο διήμερο δύο ντέρμπι. Τότε, ο πρωταθλητής Ελλάδας Α.Σ. Πέρα Αθηνών θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τον περσινό δευτεραθλητή Δ.Α.Ο. Ταύρου και τον επανακάμψαντα στη μεγάλη κατηγορία και ενισχυμένο Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.

 
Η νεοφώτιστη ομάδα της Καβάλας θα αντιμετωπίσει δύο ομάδες του Πειραιά, τον περυσινό τρίτο της βαθμολογίας Φοίνικα Αγ. Σοφίας Πειραιά και τον Ολυμπιακό (βασικός μνηστήρας για τον τίτλο), καθώς επίσης και τους Αετούς Πόλης (ομάδα της Αθήνας).

Ο ΑΣΕΑΚ με την ίδια περυσινή σύνθεση και με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας έχει σαν στόχο την παραμονή διότι στη σύνθεσή της έχει 2 αθλήτριες 16χρονών, τις  πρωταθλήτριες Ελλάδος την προηγούμενη σεζόν στο ομαδικό και διπλό νεανίδων.

Κανάρη και Χατζηλυγερούδη, την επίσης πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ομαδικό νεανίδων 17χρονη Σοφιανού και την 26χρονη πρώην διεθνή και MVP της Budesliga 2 το 2008, Κρουστάλλη.

Ο Α.Σ. Πέρα και ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. παρουσιάζονται ως βασικοί μνηστήρες του τίτλου και στις γυναίκες, ενώ για τον σημερινό φιναλίστ και πρωταθλητή του 2012 Δ.Α.Ο. Ταύρου φαίνεται ότι μπορεί να γίνει ξανά πολύ ανταγωνιστικός μόνο εφόσον εμφανίσει μεγάλη αποτελεσματικότητα στα δυσκολότερα ματς η διεθνής Τόλιου. Η Γεωργιάδου μετακινήθηκε φέτος στη ΧΑ.Ν. Θεσσαλονίκης, ενώ στον Δ.Α.Ο.Τ. πήγε η Μάγκου, πρώην διεθνής στις νεαρές ηλικίες.

Κατʼ εξαίρεση δύο αγώνες στην Α1 γυναικών θα γίνουν εκτός Αττικής. Στο φινάλε του 1ουγύρου και στην έναρξη του 2ου η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας θα παίξουν μεταξύ τους εναλλάξ στις έδρες τους. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο Α.Σ. Πέρα 2005 μετονομάστηκε φέτος σε Α.Σ. Αετοί Πόλης.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες τα πρωταθλήματα θα λήξουν στις 6 Απριλίου 2014 έπειτα από αγώνες δύο γύρων.

Τα προγράμματα είναι έτοιμα για τα πρωταθλήματα των περισσότερων περιοχών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr) και την ενότητα «κληρώσεις-αποτελέσματα».