Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Για την διέλευση του TAP: Τα «όχι» πολλαπλασιάζονται

Αυξάνονται οι αρνητικές φωνές για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων – Θ. Καλπακίδης: «Έχουμε πάρα πολλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας»


Ο διαμετακομιστικός αγωγός φυσικού αερίου TAP παραμένει συνεχώς στο προσκήνιο για τους πολίτες της Καβάλας, καθώς ο χάρτης όδευσής του περιλαμβάνει και καβαλιώτικα εδάφη. Το απόγευμα της Κυριακής, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κρηνίδων, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, αναφορικά με τα οφέλη και τις συνέπειες από την κατασκευή του αγωγού.
Η παρουσία ήταν μαζική, παρόλο που βρισκόμαστε σε περίοδο συγκομιδής, με την αίθουσα να γεμίζει ασφυκτικά στη διάρκεια της, με την πλειοψηφία των κατοίκων να εκφράζει τόσο την αγωνία όσο και την άρνησή τους, όχι για στην κατασκευή του TAP, αλλά για την επιλογή της διαδρομής κατασκευής, την όδευση του από τα εύφορα εδάφη των Τεναγών Φιλίππων, όπως και τα οφέλη των ίδιων των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας, ενώ σε «πηγαδάκια» που στήθηκαν, πολλοί τόνιζαν με έμφαση ότι «ο αγωγός θα αποτελέσει την καταστροφή των Τεναγών».