Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τιμωρός a la cart

Έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες επιστημονικών μελετών για το πώς ένα ανθρώπινο μυαλό μπορεί να φτάσει στο σημείο να του γεννάει ευχαρίστηση ο πόνος του άλλου. Είναι συγκεκριμένη η ορολογία με την οποία χαρακτηρίζονται τα άτομα που δεν διστάζουν να βασανίσουν μέχρι θανάτου το θύμα τους, γιατί αυτό τους ικανοποιεί. Για λόγους που δεν μπορούν να ερμηνευτούν τα άτομα που επιλέγονται να υπηρετήσουν τις επιλογές των δανειστών μας, από τις πράξεις τους φαίνεται ότι διακατέχονται από ανάλογες διαστροφές.

Πάρτε για παράδειγμα την τελευταία εξαγγελία, σύμφωνα με την οποία όποιος οφείλει στην εφορία και δεν έχει να πληρώσει, θα του αδρανοποιούν το ΑΦΜ, ουσιαστικά θα τον ακυρώνουν ως άτομο και ως επιχειρηματία, λόγω χρεών, καθώς όπως είναι γνωστό χωρίς ενεργό ΑΦΜ δεν μπορείς να κάνεις καμία συναλλαγή. Το αποτέλεσμα βέβαια θα είναι να υποχρεωθούν όλοι αυτοί, οι παθόντες, να συγκροτήσουν ένα παράλληλο κύκλωμα αγορά, στο οποία πια το ΑΦΜ δεν θα είναι απαραίτητο, καθώς επί της ουσίας θα κινούνται στον χώρο της παραοικονομίας. Αν το προσέξουμε λίγο περισσότερο αυτό το μέτρο, θα διαπιστώσουμε ότι είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα που γίνεται για να διαχωριστεί ο πληθυσμός στους «καθαρούς» και τους «ακάθαρτους», στους «εκλεκτούς» και τα «μιάσματα». Κάποιοι θα υποχρεωθούν να περάσουν στην παρανομία για να επιβιώσουν, οπότε ανά πάσα στιγμή θα είναι ευάλωτοι σε οποιαδήποτε «εκκαθαριστική έφοδο» των ελεγκτικών μηχανισμών. Εικόνες από ένα σκοτεινό και φοβικό μέλλον αναδύονται πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές. Ένα κράτος – τιμωρός συγκροτείται, το οποίο έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής, τα οποία οι πολιτικοί καταδικάζουν!!! Στο εξής όποιος έχει να πληρώσει δεν θα έχει πρόβλημα, όποιος δεν έχει θα τον «τρώει» το μαύρο σκοτάδι. Αυτό και αν είναι ρατσισμός!!!

Κάποιος μπορεί να πει, ότι μόνο έτσι θα αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση!!! Θα μπορούσε να έχει δίκιο, αν βλέπαμε ότι οι κρατικοί μηχανισμοί κινούνταν με τον ίδιο τρόπο και προς όλους αυτούς που λεηλάτησαν όλα αυτά τα χρόνια την δημόσια περιουσία και μετέφεραν τον πλούτο της χώρας στο εξωτερικό. Εκεί όμως «δεν ανοίγει ούτε μύτη», βρήκαν έναν ξοφλημένο πολιτικό, παραλίγο πρωθυπουργό της χώρας – ο ιδανικός συνδυασμός – και τιμωρούν, για να δείξουν ότι δεν κάνουν διακρίσεις!!! Σαφώς και θυσιάστηκε ένας, για να σωθούν όλοι οι υπόλοιποι και να πάνε και τα πρόβατα πιο εύκολα στην σφαγή. Κράτος τιμωρός, αλλά a la cart.

Μέσα στον ζόφο των ημερών, η πιο αστεία δήλωση έγινε από τον τηλεοπτικό αστέρα, Άδωνη Γεωργιάδη, είπε: «Οι Έλληνες, δεν είναι μπαταξήδες και θα πληρώσουν προς τους δανειστές, όλα τα χρέη τους». Δεν είπε όμως ότι επί της ουσίας άλλοι κάθισαν στο τραπέζι και έφαγαν και άλλοι πρέπει τώρα να πληρώσουν τον λογαριασμό!!!

 

Θεόδωρος Α. Σπανέλης