Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ «QUEST OF ADVENTURE» ΚΑΙ ΤΟ «THE WORLD» ΕΦΥΓΑΝ…

Το COLUMBUS II, έρχεται…

 

Καταφθάνει αύριο στις 15.00 ένα ακόμη, το όγδοο στην σειρά, κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι «Απ. Παύλος» και παίρνουν σειρά και άλλα!

 


Το World, το μεγαλύτερο γιότ του πλανήτη, αφού έμεινε για δύο ημέρες εκτός του λιμανιού ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και στα οποία δίνει απάντηση ο πρόεδρος του ΟΛΚ σε γειτονικό ρεπορτάζ, αναχώρησε. Την Δευτέρα, αργά το βράδυ είχε αναχωρήσει το Windstar. Και τα δύο πλοία πρόσφεραν ένα διαφορετικό νυχτερινό θέαμα γι’ αυτό και πολλοί καβαλιώτες έσπευσαν με τις φωτογραφικές τους μηχανές στα βράχια της Παναγίας να αποθανατίσουν ξεχωριστές εικόνες.
Ωστόσο η συνέχεια έχει ενδιαφέρον, χθες το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο, το Quest of adventure, το οποίο ήρθε από τη Λήμνο και αργά γύρω στις 11 το βράδυ αναχώρησε για Κωνσταντινούπολη. Με το Quest of adventure, ταξιδεύουν 409 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Βρετανοί, αλλά υπάρχουν και Αυστραλοί, Γερμανοί και λίγοι Βούλγαροι! Ωστόσο οι επισκέψεις δεν σταματούν εδώ…

 

Το κρουαζιερόπλοιο COLUMBUS II, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, της εταιρείας HAPAG-LLOYD CRUISES, καταπλέει αύριο Πέμπτη (26/9), περίπου στις 3 το μεσημέρι, στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», όπου και θα διανυκτερεύσει, με την αναχώρησή του να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το βράδυ λίγο μετά τις 21.00.

Το κρουαζιερόπλοιο, προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη (είχε αφετηρία τον Πειραιά), θα παραμείνει για λίγες ώρες (από τις 08.00 έως τις 15.00) στον Λιμένα της Θάσου και εν συνεχεία θα «δέσει» στο «Απ. Παύλος» για περισσότερο από μία ολόκληρη μέρα και στη συνέχεια, αφού θα περάσει από τα στενά των Δαρδανελίων, επόμενος σταθμός του θα είναι η Κωνσταντινούπολη.

Μεταφέρει συνολικά 500 επιβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Γερμανοί, με τα στελέχη της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, να ετοιμάζουν υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου και των επιβατών του.

Υπενθυμίζεται ότι το COLUMBUS II είχε επισκεφθεί την πόλη μας και πέρυσι. Από την αρχή της σεζόν αυτή θα είναι η όγδοη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Καβάλας, ενώ θα ακολουθήσει (εκτός εξαιρετικού απροόπτου) το Funchal (της εταιρείας Portuscale Cruises με πορτογαλική σημαία), που θα καταπλεύσει στο «Απ. Παύλος» στις αρχές Οκτώβρη.
 
 
Οι επιβάτες του «The World»  ήθελαν την ησυχία τους
Εκτός λιμανιού το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο
 
Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν από χθες για ποιο λόγο το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «The World» δεν «έδεσε» στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», παρά προτίμησε ο καπετάνιος του να αγκυροβολήσει έξω από αυτό.
Οι φήμες έδωσαν και πήραν χθες ότι δήθεν έγινε αυτό για να γλιτώσει τα τέλη ελλιμενισμού, ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί αρχικά και άλλα άκουσε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, ωστόσο η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική.
Όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης, με δηλώσεις του στο «Χ», ο λόγος που το «The World» παρέμεινε εκτός λιμανιού και οι μεταφορές των επιβατών του γίνονται με μικρότερη λέμβο είναι ότι οι ίδιοι οι επιβάτες (σημειωτέον είναι και μέτοχοι του κρουαζιερόπλοιου) ήθελαν απλά την ησυχία τους και να μην έχουν ενόχληση από περαστικούς στο χώρο του λιμανιού και τίποτε παραπάνω. Την ίδια αιτιολογία, μάλιστα, έδωσαν και στελέχη της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ».
Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Ηλιάδης, το ποσό των τελών ελλιμενισμού είναι μηδαμινό μπροστά στα υπόλοιπα έξοδα που κάνουν οι επιβάτες σ’ ένα ταξίδι κρουαζιέρας.