Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

λάδι, ξύδι και…σταυρόλεξο!


Γράφει ο Βασίλης Ανδρονίδης

 
Τέλειωσαν οι γερμανικές εκλογές. Νίκησε η Αγγελικούλα μας και βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα του…θριάμβου της. Αλλά η καημένη , παρά την περιφανή νίκη της ,που την ανέδειξε σε…αυτοκράτειρα της Ευρώπης,  θα πρέπει να συνεργαστεί με τους θανάσιμους εχθρούς και άσπονδους φίλους της σοσιαλιστές. Όσο για την Κυβέρνηση τη δική μας «μούγκα στη στρούγκα». Δεν ακούστηκε πριν τις γερμανικές εκλογές η παραμικρή φωνή κατά της συνεχιζόμενης λιτότητας, με το φόβο μήπως και χαλάσει ο εκλογικός «χαλβάς» της εριτίμου κυρίας. Ενδιάμεσα βέβαια υπήρξε και ελληνογερμανική προπαγάνδα του τύπου «όλα πηγαίνουν θαυμάσια». Συγχαρητήρια από τα γερμανικά αφεντικά μας «βρίσκεστε σε καλό δρόμο» . Πρωθυπουργική αισιοδοξία και «χουβαρνταλίκι» στο εσωτερικό. Μοιρασιά του πλεονάσματος [ ? ] στους αδικημένους μικροσυνταξιούχους. Τώρα πώς είναι δυνατόν να υπάρχει πλεόνασμα  και αποκατάσταση αδικιών σε συνταξιούχους και να μεθοδεύονται συγχρόνως περικοπές συντάξεων [κύριων και επικουρικών] αυτό θέλει παρέμβαση εξειδικευμένης επιστήμης.

Και όσο τα προεκλογικά «μπράβο» της Αγγελικούλας περίσσευαν, τόσο η Κυβέρνηση με τους επικεφαλείς ενορχηστρωτές της, προχωρούσε και συνεχίζει να προχωρά αδίσταχτα, στον εξανδραποδισμό των Δημοσίων υπαλλήλων, με την ανοήτως βλακώδη άποψη «αφού υπάρχουν τόσοι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα γιατί να μην υπάρχουν και στο δημόσιο»!!! αλλά ως καλοί μαθητές τής νότιας ζώνης του γερμανικού Ράιχ, θα πρέπει να περιμένουμε και την ανάλογη αμοιβή. Οι καλοί μαθητές πρέπει να επιβραβεύονται κάτι που αποτελεί και θεμελιώδη παιδαγωγική αρχή. Η επιβράβευση πιθανόν να γίνει με νέα δάνεια. Και πάντως όχι με απομείωση του χρέους. Άλλωστε οι Γερμανοί ψηφοφόροι γι αυτό ψήφισαν Αγγελική. Γιατί : 1. κάνει “γαργάρα” την κατοχική αποζημίωση προς την Ελλάδα 2. Δανείζει και δεν χαρίζει  χρήματα, άρα τα χρήματά των Γερμανών φορολογούμενων επιστρέφουν και μάλιστα με τόκο στο γερμανικό κορβανά 3. Ασφαλίζει τα δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση 4. Πουλάει πανάκριβα τα γερμανικά προϊόντα στους… πεινασμένους του νότου. 5. Υπεραμύνεται των γερμανικών συμφερόντων παρακάμπτοντας τον άβουλο Πρόεδρο Ολάντ. Τι άλλο θέλει ο απολίτικος Γερμανός ψηφοφόρος, για να την ψηφίσει; Η Αγγελική τού τα προσφέρει όλα και από ότι φαίνεται θα του τα προσφέρει και στο μέλλον με υποπόδιο των σχεδίων της, τους εξαθλιωμένους λαούς του νότου..

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι οι Γερμανοί θα συναινέσουν για νέα δάνεια. Η αρχή των εκμεταλλευτών των λαών είναι γνωστή. Δίνουν δάνεια για να έχουν τους λαούς στο χέρι. Και όταν αυτά [τα δάνεια] γίνονται απαραίτητα για την επιβίωση των δανειζόμενων, απειλούν με μέτρα και εξαθλίωση , για να δώσουν νέα δάνεια , που εξοφλούν τα παλαιά. Συμφέρει λοιπόν στους ισχυρούς δανειστές οι φτωχοί να χρωστούν συνεχώς. Θα είναι καταστροφή γι΄ αυτούς να κλείσει ο κύκλος δανεισμού, γιατί θα χάσουν τη δυνατότητα για πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς, που  με συνθήκες τοκογλυφικού  υπερδανεισμού, άνετα μπορούν να επιβάλλουν.

Αλλά η δυστυχία που χτύπησε τη χώρα μας θα σταματήσει να βρίσκει διέξοδο στο… λάδι,  που βρίσκει ο πεινασμένος στα σκουπίδια. Γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχει λάδι ούτε στα σκουπίδια αν συνεχιστεί αυτή η τακτική της απόλυτης λιτότητας. Όσο το «ξύδι» των συνεχών μέτρων θα συνεχίζεται δεν μπορεί να αισιοδοξεί κανείς για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση. Οι αισιόδοξες προβλέψεις της Κυβέρνησης για ανάκαμψη αποδείχτηκε πως είναι αγορά πολιτικού χρόνου. Αγορά βουλευτικών και υπουργικών μηνιάτικων.

 Μπορεί η εξαθλίωση να αποτελεί την καθημερινότητα των λαών του νότου αλλά ξέρει αυτή [ η εξαθλίωση ] να ταξιδεύει και προς άλλες κατευθύνσεις. Και στα σημεία του ορίζοντα υπάρχει και ο βορράς. Όσο για το σταυρόλεξο, που προσπαθεί να… λύσει ο φέρελπις πατέρας του Έθνους  της φωτογραφίας μας, θα ήταν πιο χρήσιμο ακόμη και για τον ίδιο , να είχε πρώτα μελετήσει το μνημόνιο , που υπερψήφισε και μετά να ασχοληθεί με το…5 οριζοντίως…

[όποιος κατάλαβε ,κατάλαβε!!]

ΥΓ: σημερινή δήλωση Μέρκελ: «δεν βλέπω το λόγο να αλλάξουμε ευρωπαϊκή πολιτική»!!!!