Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ιερατική σύναξη: Στο επίκεντρο το μέλλον των εκκλησιαστικών σχολείων



Πραγματοποιήθηκε χθες το καθιερωμένο Ιερατικό Συνέδριο της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, παρόντος του κκ. Προκόπιου

 

Τα προβλήματα που απασχολούν όλους τους Έλληνες απασχόλησαν τη χθεσινή συγκέντρωση των ιερέων για το καθιερωμένο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της «Πνευματικής Εστίας», παρόντος του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κκ. Προκόπιου.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί για την οργάνωση και τον προγραμματισμό του ποιμαντικού και κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας εκκλησιαστικής περιόδου (άρχισε την 1η Σεπτέμβρη).

Μεγάλο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από τις εξαγγελίες και τις προτάσεις που έγιναν στο Υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση των εκκλησιαστικών γυμνασίων των εκκλησιαστικών Ι.Σ.Δ.Ε. καθώς επίσης και των Ε.Ι.Ε.Κ.

Τους κληρικούς απασχόλησαν θέματα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά, μια και όλοι έχουν θιγεί από τις αλλαγές που έχει εισάγει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση, ενώ συζητήθηκαν και τα προβλήματα των κατά τόπους ενοριών.