Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Συνέδριο-τιμή για την Καβάλα

Ευκαιρία για καλύτερη ενημέρωση γιατρών και νοσηλευτών το Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο ΑΜ-Θ, που θα γίνει το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου στο Lucy

 

Οι καρδιοπάθειες παραμένουν η υπ’ αριθμόν ένα αιτία θνησιμότητας και ασθένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 1,4 εκατομμύρια θανάτους στα κράτη μέλη κατ’ έτος, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο υπερδιπλάσιο για όλον τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Τα φαινόμενα αυτά απασχολούν έντονα τους επιστήμονες και στην Ελλάδα και με γνώμονα τα παραπάνω, προέχει η ενημέρωση του κοινού, αλλά και των επιστημόνων πάνω στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα, την πρόληψη και την θεραπεία τους.

Αυτή ήταν και η καλύτερη αφορμή για την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η οποία σε συνεργασία με τις Καρδιολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης και Σερρών, αλλά και με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, να διοργανώσουν το Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Lucy.

Το συνέδριο αυτό ανήκει σε μια σειρά περιφερειακών συνεδρίων που διοργανώνονται σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με τους ομιλούντες να έχουν τη δυνατότητα με απλές ομιλίες να ενημερώσουν ένα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά και τους επιστήμονες.

 

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στις καρδιαγγειακές παθήσεις

 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής (για την Καβάλα), Δαβίδ Συμεωνίδης, παραχώρησαν χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Ο Δ. Συμεωνίδης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για την πόλη μας τη διεξαγωγή ενός τέτοιου συνεδρίου, την οποία επέλεξε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και έχει πανελλήνια εμβέλεια, στο οποίο παίρνουν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες από πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Το συνέδριο χωρίζεται σε δύο μέρη. Την Παρασκευή, στις 18.30, με απλοϊκές ομιλίες, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και έχουν στόχο την ενημέρωσή του, σε θέματα όπως η πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, το κάπνισμα, η υπέρταση ή το μεταβολικό σύνδρομο.

Οι εργασίες του Σαββάτου ξεκινούν από το πρωί και θα αφορούν στην καλύτερη ενημέρωση των γιατρών γύρω από τις εξελίξεις στις καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ το απόγευμα, με το ΙΜΕΘΑ θα γίνει ενημέρωση των γιατρών γύρω από τις θεραπείες με φάρμακα.

Ο Ξ. Κροκίδης στο τέλος της χθεσινής συνέντευξης αναφέρθηκε στο πλήθος εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο Ι.Σ.Κ., από τις αρχές Οκτώβρη έως τέλος του 2013, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διάλεξη της 9ης Οκτωβρίου και ώρα 13.30 στο Γ.Ν.Κ., με θέμα την πρόληψη και διαχείριση της βίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, γεγονός που δυστυχώς χτύπησε πρόσφατα και την πόρτα του Γενικού Νοσοκομείου. Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ. σημείωσε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει στόχο την αποκέντρωση, αφού διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν και στα Κέντρα Υγείας της Ελευθερούπολης, της Χρυσούπολης.