Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ: Έρχονται νέα διόδια

Πληροφορίες από το Υπ. Υποδομών κάνουν λόγο για έναρξη των εργασιών στα τέλη Οκτώβρη – Ακολουθεί ο σταθμός Ξεριά

 
Με όσα συμβαίνουν γύρω μας, ξεχνάμε και τα όποια καθημερινά προβλήματα και τις απλοχεριές της κυβέρνησης στις τσέπες μας με οποιονδήποτε τρόπο σκέφτονται τα φωτεινά μυαλά του οικονομικού επιτελείου, αλλά και της Τρόικας.
Ένα θέμα που ξεχάστηκε το τελευταίο διάστημα είναι αυτό της κατασκευής σταθμού διοδίων στην Ασπροβάλτα, αλλά και στον Ξεριά, σταθμοί οι οποίοι αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας.

Έτσι, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό οι εργασίες για τον σταθμό της Ασπροβάλτας να ξεκινήσουν στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη ή το αργότερο στις αρχές Νοέμβρη.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο εντεταλμένος σύμβουλος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Μανώλης Κελαηδάκης, με δηλώσεις του στο «Χ».
Αν και δεν υπάρχει ακόμη εντολή και χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Υποδομών για έναρξη εργασιών, η πληροφόρηση αναφέρει ότι οι εργασίες αυτές είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν γρήγορα και μέσα στο 2013, σε πρώτη φάση για την Ασπροβάλτα και εν συνεχεία στον Ξεριά.

Ο κ. Κελαηδάκης τόνισε ότι εφόσον η κατασκευή επιπλέον διοδίων έχει εγκριθεί με ΦΕΚ, είναι στο χέρι του υπουργείου να τις υλοποιήσει, συμπληρώνοντας πως το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. είναι αυτό που χειρίζεται πλέον τις υποθέσεις για την κατασκευή νέων σταθμών και την Εγνατία Οδός Α.Ε. να έχει απλά εκτελεστικό ρόλο.

Σε ότι αφορά δε την έναρξη εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας, ο εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρείας απάντησε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία, αρχικά με την έκδοση έξυπνων καρτών, με την εκπτωτική πολιτική να ρυθμίζεται ωστόσο από το Υπ. Υποδομών, όπως και η συνολική αναβάθμιση του συστήματος χρεώσεων διοδίων, η έκδοση e-pass, καθώς και η δημιουργία συστήματος υβριδικής χρεώσεως.

Το αντίτιμο των διοδίων ορίζεται σήμερα ως εξής:

- 2,40 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα

- 1,70 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα

- 6,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία
- 8,40 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.