Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αύριο αποφασίζουν οι έμποροι της Καβάλας: Για «Κυριακές» και κατασχετήρια

Κάλεσμα προς τους εμπόρους της Καβάλας να δώσουν δυναμικά το παρόν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 18:30 στον δημοτικό κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ, απηύθυνε ο πρόεδρος Βασίλης Λεμονίδης, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χτες το μεσημέρι. Ο κ. Λεμονίδης έκανε εκτενή αναφορά στα 2 θέματα που θα απασχολήσουν την γενική συνέλευση, την οποία και χαρακτήρισε ως την κρισιμότερη των τελευταίων ετών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, εκτιμώντας ότι “ήρθε η κατάλληλη ώρα για να ακουστούν όλες οι απόψεις”.
Το ένα από τα δύο θέματα που θα τεθούν στην γενική συνέλευση είναι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, με τον κ. Λεμονίδη να υπενθυμίζει το πρόσφατα ψηφισθέν νομικό πλαίσιο για τις 7 Κυριακές και να επαναλαμβάνει τις θέσεις του εμπορικού συλλόγου Καβάλας για τις 3 Κυριακές αλλά και της παράταξης "Αγωνιστική Συσπείρωση" για μια Κυριακή. Παράλληλα τόνισε ότι, από την στιγμή που ο νόμος μιλάει για 7 Κυριακές οι έμποροι θα πρέπει να αποφασίσουν είτε για το αν θα ανοίξουν περισσότερες από τις 7 Κυριακές είτε –σε περίπτωση που δεν εγκριθεί αυτή η πρόταση- να οριστούν οι 7 Κυριακές που θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα.

Το άλλο θέμα αφορά τα κατασχετήρια περιουσιακών στοιχείων των εμπόρων που αποστέλλει ο ΟΑΕΕ σε οφειλέτες του. Ο κ. Λεμονίδης υπογράμμισε ότι ο ΟΑΕΕ έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι κατά των μελών του Εμπορικού Συλλόγου, χαρακτηρίζοντας τα κατασχετήρια "εκβιαστικά ραβασάκια". Επίσης, προανήγγειλε την αποστολή εξώδικου προς τον ΟΑΕΕ, το οποίο θα ετοιμαστεί σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εμπορικούς συλλόγους της περιφέρειας (ήδη ο κ. Λεμονίδης συμμετείχε, για το θέμα αυτό, στην χτεσινή συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας), ενώ εξέφρασε και την έντονη πικρία του για το γεγονός ότι "από την στιγμή που πληρώνουμε τον ΟΑΕΕ τόσα χρόνια, περιμέναμε να σταθεί δίπλα μας, αλλά δεν το έκανε."